(+Fotos) Un Concert de la Constitució ple de sorpreses

El passat 14 de març, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) i la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA) van presentar el recital ‘Passat, present i futur: passió per la tradició’, un programa musical amb composicions andorranes passades al format clàssic.

Fotos: Reinaldo Márquez

Concert de la constitució 2022

Ideat pel director artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí, ‘Passat, present i futur: passió per la tradició’ va comptar amb una onzena de peces que evoquen part de la història musical andorrana, passant per creacions dels compositor Joan Roure i Jané (1921-1990), com ara ‘L’andorrana’, ‘Aplec a Meritxell’ i ‘Aplec a Encamp’, adaptades per a cordes per David Sanz.

Gabriel Coll, en qualitat de concertino, va ser partícip del Concert de la Constitució

Com bé us avançàvem amb el títol d’aquest article, el Concert de la Constitució va tenir diferents sorpreses que van servir per delectar els presents al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Una d’aquestes novetats va ser l’estrena de les Variacions d’Albert Gumí sobre ‘La Marxa del Consell’, de Marfany.

Concert de la constitució

Però aquesta no va ser l’única estrena, ja que els espectadors també van gaudir, per primera vegada, de la ‘Suite andorrana’ per a piano i orquestra de corda, amb la interpretació del pianista i compositor Enric Bartumeu i dels músics de l’ONCA. Aquesta composició va constar de quatre parts ben marcades, ‘El jazz del rellotger’, ‘Mon nom’, ‘Esguard’ i ‘El jazz Carlemany’.

Ovació de les autoritats al concert de la constitució

Per a Gumí, “el Concert de la Constitució és molt important per a la nostra tasca de divulgació i promoció de la música del país, amb una voluntat clara de crear un repertori de música clàssica andorrana que pugui esdevenir la presentació musical del nostre país, tant a dins com fora del territori andorrà”.

Albert Gumí al concert de la constitució

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Un Concert de la Constitució ple de sorpreses