(+Fotos) Un Jambo Street Music de 10

El Centre Històric d’Andorra la Vella va viure un cap de setmana de festa i música en la seva desena edició del Jambo. Durant els dies 15 i 17 de juny, el barri es va convertir en un punt de trobada per als amants de la música i els concerts en directe.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Jambo Street Music a Andorra la Vella

La plaça del Poble va ser l’epicentre d’aquesta nova cita del Jambo Street Music, en acollir l’escenari principal on es van programar prop de seixanta concerts. No obstant això, diferents escenaris es van estendre per altres indrets del Centre Històric, com ara el carrer Anna Maria Janer, la plaça Guillemó, la placeta Sant Esteve, la placeta Monjó i el Cap del Carrer, fet que va permetre animar i omplir de música gairebé tot el barri antic de la capital.

Jambo Street Music a Andorra la Vella

En aquesta edició, el Jambo va fer una clara aposta per la música nacional, destacant la participació de diverses agrupacions i artistes de casa nostra, entre els quals hi havia la Marta Knight, Lluís Cartes, Juli Barrero, Ladis B, Lady Scarlett Trio i Benjis Band.

Jambo Street Music a Andorra la Vella

Cal destacar també el concert especial que va oferir l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), també a la plaça del Poble, en el qual els seus músics van interpretar temes d’una desena d’artistes andorrans, amb arranjaments de música clàssica fets per l’Albert Gumí, per a commemorar el 30è aniversari de la Fundació ONCA i el 10è aniversari del festival. Aquesta actuació, a banda d’incloure-hi un repàs musical per obres de noms coneguts al país com ara Rokyo, Four Flags, Quim Salvat i, entre altres, Shuffle Express, també va comptar amb un emotiu homenatge a Maurici Bellmunt, compositor i artista polifacètic que ens va deixar el desembre del 2020. Així, doncs, amb ‘Barquets a mitja mar’, obra del mateix Bellmunt, l’ONCA i altres músics convidats van cloure un recital molt entranyable.

Jambo Street Music a Andorra la Vella

Si bé és cert que els artistes locals van tenir una gran plataforma, el programa musical del Jambo també va abastar altres estils i procedències. Es van poder gaudir de les vibracions de la música francesa amb actuacions com ara les de The Buttshakers i Charlotte Fever. A més, la música espanyola va estar representada per artistes com Titu Martí i Maria Jaume, mentre que els britànics The Hanging Stars van aportar el seu toc anglès al festival. Entre concert i concert, els DJ del país van amenitzar l’ambient amb sessions de chill out, brindant moments de relaxació i entreteniment als assistents. Així mateix, el Jambo va reservar espai per al públic familiar amb el Jambo Kids, que va oferir un concert de la cantautora catalana de kindie music, Lali BeGood. També es va habilitar el Jambo Escola, un espai dedicat als estudiants de música de les escoles del país i als alumnes de Batxillerat per mostrar el seu talent i compartir la seva passió per la música.

Jambo Street Music a Andorra la Vella

Amb la desena edició del Jambo Andorra la Vella, el Centre Històric va reafirmar-se com un lloc de trobada per a la música en directe i una oportunitat per gaudir de diversitat artística en un ambient festiu i acollidor. El festival va demostrar, un any més, la seva capacitat per captivar el públic i consolidar-se com un emblema cultural de la parròquia.