(+Fotos) El 25è Campionat del Món de Trial d’Andorra és per a Toni Bou

La cinquena parada del mundial de Trial es va acomiadar d’Andorra amb un Toni Bou amb moltes més possibilitats d’apropiar-se del títol general i ampliar, doncs, un palmarès que ja està ple de guardons.

Fotos: Noelia Farias · Josep Segura · FMA

El cap de setmana del 16 al 18 de juny, el Principat d’Andorra va acollir, per vint-i-cinquena ocasió, una parada del Campionat del Món de Trial de la FIM. Com era d’esperar, el pilot espanyol i resident al nostre país, Toni Bou, va fer gala del seu domini de les muntanyes i zones urbanes andorranes per a vèncer Jaime Busto i Matteo Grattarola amb total comoditat.

El campionat es va transmetre en directe a través de la recentment estrenada plataforma FIM TV

El multicampió va signar 25 punts entre totes dues voltes, amb quinze zones immaculades. Malgrat els esforços i la bona demostració de conducció de Jaime Busto, que va fer 43 punts, finalment va ser Bou qui alcés el trofeu de guanyador en ambdues mànegues, una fita que l’aproxima un pas més a un nou guardó com a campió mundial. L’italià Grattarola, que actualment ostenta la quarta posició del rànquing general, va cloure la seva visita als Pirineus amb una tercera plaça ben lluitada a la qual aspiraven pilots com ara Jorge Casales i Gabriel Marcelli.

Podi del Trial GP amb Toni Bou al calaix més alt
Jack Dance recupera terreny perdut

Després de culminar la primera volta en la quarta posició, tot just al darrere del seu compatriota Harry Hemingway, el motociclista britànic Jack Dance va trobar l’oportunitat idònia per a redimir-se. Un petit error a la desena zona, va impedir que tanqués de forma perfecta la segona volta, però, amb registre d’un punt, el pilot de Gasgas Factory Racing va aconseguir guanyar l’etapa i pujar al més alt del podi del Trial2.

Billy Green, també del Regne Unit, va sumar 7 punts entre ambdues voltes, rècord que li va permetre assegurar la plata. Mentrestant, el pilot espanyol Pablo Suárez, en va fer 8, i per qüestió de 15 segons, li va robar la tercera posició a Àlex Canales Martos.

Trial 2
1-2-3 britànic al Trial3

La categoria de Trial3 tampoc no va estar exempta d’emocions durant el cap de setmana del campionat celebrat a Andorra, ja que els joves motociclistes Jamie Galloway, George Hemingway i Alfie Lampkin, van portar la batalla pel trofeu fins a l’última instància.

Tot apuntava al fet que seria Hemingway qui s’emportaria tots els honors a terres andorranes, especialment després de signar una primera volta perfecta, sense punts. No obstant això, la dotzena zona de la segona volta es va convertir en el karma del pilot de Beta UK; allà va sumar 5 unitats que el van fer caure a la segona i definitiva posició. Així, doncs, Galloway conqueriria la categoria, mentre que Alfie Lampkin, de Vertigo UK, es conformaria amb la tercera plaça.

Podi de trial 3
Dura batalla femenina

El Trial2 Women va deixar emocions molt gratificants, sense cap mena de dubte, ja que la francesa Alycia Soyer, l’espanyola Laia Pi i la italiana Alessia Bacchetta no van parar de lluitar pel campionat fins a les últimes zones, on tot es va acabar decantant a favor de la pilot gal·la de TRRS que va fer 31 punts.

Podi del trial 2 women

En la segona posició, amb 32 unitats, Laia Pi i la seva Beta van empatar amb Bacchetta i la seva Gasgas, però una diferència de 7 segons va fer que la jove Pi s’apropiés de forma definitiva del segon esglaó del podi.

Adam Raga va ser el gran absent de la competició a causa d’una ruptura del menisc del genoll esquerre, lesió que va comportar una intervenció quirúrgica d’urgència

Celebració inoblidable

Com que 25 anys d’una competició esportiva és una fita molt poc freqüent, la Federació Motociclista d’Andorra no va voler deixar passar l’oportunitat de celebrar-ho amb grandiloqüència. Durant la jornada de divendres, una desfilada de pilots i ballarines de l’equip d’animació del MoraBanc Andorra van donar vida als principals carrers lauredians fins a arribar a la plaça de la Germandat.

celebració del trial gp

Allà, la festa va seguir amb la sessió de signatura d’autògrafs per part de les estrelles del TrialGP, però no sense abans recordar l’estimat Toni Clascà, figura important en el desenvolupament i creixement del motociclisme andorrà.