(+Fotos) Una mirada a la trajectòria del fotògraf Jaume Riba

El passat 7 de març, la Sala d’Exposicions del Govern va inaugurar la seva primera exposició de la temporada 2023, titulada ‘Jaume Riba. Caminant’, amb la presència de la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva.

Fotos: César De Pablos

Exposició de Jaume RibaAquesta mostra és la primera del cicle ‘Trajectòries’, creat per a homenatjar artistes consolidats del país amb una dilatada trajectòria. La comissària Natàlia Montané, amb la col·laboració de Dúnia Ambatlle i Jordi Batlle, va seleccionar 145 imatges de Jaume Riba que mostren l’evolució de la seva obra durant els darrers 30 anys.

Exposició de Jaume RibaLa ministra en funcions, Sílvia Riva, durant la inauguració, va destacar que la mostra és una oportunitat per descobrir l’obra més personal i representativa de Jaume Riba, un fotògraf de referència del país. L’exposició ofereix una selecció d’obres del fotògraf ordinenc agrupades en quatre àmbits: els paisatges, l’abstracció de la natura, els viatges i els nostres avantpassats.

Exposició de Jaume RibaEl primer àmbit de l’exposició presenta paisatges d’Andorra retratats durant les quatre estacions de l’any, que enalteixen la bellesa i el ric patrimoni natural del Principat. El segon àmbit, amb una mirada més propera, tanca la focal de l’objectiu per a presentar-nos colors, patrons, siluetes i textures de la natura que sovint passen desapercebuts.

Exposició de Jaume RibaEl tercer àmbit recull imatges fetes al llarg dels viatges que el fotògraf ha emprès al llarg de la seva vida, dels quals ha tret el seu perfil més etnogràfic per a remarcar els tres més característics de diferents cultures i poblacions del món. Per últim, la mostra es complementa amb una espectacular recopilació fotogràfica d’homes i dones d’Andorra, que representen el vincle directe amb els nostres avantpassats.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

Una mirada a la trajectòria del fotògraf Jaume Riba