Cultura lliura els premis als guanyadors del Dictat Nacional

Després d’haver-se celebrat, el passat mes de març, la final del 14è Dictat Nacional, el Ministeri de Cultura i el Servei de Política Lingüística van arribar a un veredicte. El lliurament de premis s’ha celebrat aquesta tarda a la seu ministerial, ubicada a l’antic Hotel Rosaleda.

Fotos: César De Pablos

Després d’un mes d’anàlisi per part del jurat qualificador del Servei de Política Lingüística, el 14è Dictat Nacional ja té guanyadors. En un acte encapçalat per la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, acompanyada de la consellera de Cultura i Esports del Comú de Sant Julià de Lòria, Sònia Carrillo, i del director de la Ràdio i Televisió d’Andorra, Xavier Mujal, s’han lliurat els premis corresponents.

Sílvia Riva al concurs Guanyadors del Dictat Nacional

Cal recordar que la final es va disputar el passat 13 de març, al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, però motius sanitaris van obligar que l’entrega dels premis i reconeixements es posposés fins al passat 13 d’abril. Malgrat aquest escenari, no han minvat la il·lusió ni l’alegria dels alumnes guanyadors.

La ministra Riva s’ha mostrat molt satisfeta perquè es pogués celebrar aquest certamen enmig de la pandèmia.

En la categoria A, integrada per estudiants de tercer, de segona ensenyança; tercer d’ESO, del sistema educatiu espanyol i troisième, del sistema educatiu francès; ha destacat Guillem Estany Obiols, del Col·legi Mare Janer, qui ha rebut una dotació de 600 euros. En segona i tercera posició, han quedat Biel Panellas Estebe, del Col·legi Sant Ermengol, i Irene Garcia Pascual, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Ordino, quins han rebut 350 i 150 euros, respectivament.

Públic a la premiació dels Guanyadors del Dictat Nacional

La categoria B, conformada pels estudiants de segona ensenyança de l’Escola Andorrana i els cursos equivalents dels altres sistemes educatius, ha vist com a guanyadora a Helena Marsol Pujol, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Ordino, mentre que Alejandro Mestra Jiménez, del Col·legi Mare Janer, i Laia Dijkstra Vergés, del Col·legi Sagrada Família, han completat el podi. Tots plegats han rebut una dotació similar a la dels guanyadors de la categoria A.

Família de guanyadors