Fallers pel Món, la tradició valenciana més a prop nostre

Andorra la Vella va viure, el 26, 27 i 28 d’abril una cremà al pàrquing del Parc Central, amb mascletà i castell de focs artificials inclosos, de la mà de l’Associació Cultural de Fallers pel Món, que des de fa set anys porten la festa fora de la Comunitat Valenciana i que, per primera vegada, travessa una frontera internacional.

Hi va haver dues falles, la gran i la infantil, signades per l’artista faller Pepe Benavent,  inspirades en el país, com ara el tamarro, el pont romànic de la Margineda o l’escultura La Noblesse du Temps, de Salvador Dalí, situada a la plaça de la Rotonda.

Dissabte al matí es van fer diversos actes populars, amb una cercavila per l’eix comercial de Meritxell i la crida des del balcó de Casa Comuna al migdia, des d’on la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i els membres de l’Associació fallers pel món, entitat que ha organitzat les activitats, van proclamar l’inici de les falles.

Es va fer l’ofrena a la Verge dels Desemparats, amb la participació de 400 falleres abillades amb el vestit tradicional, un castell de focs d’artifici, una mascletà, la desfilada de moros i cristians, i paella i fideuà populars. En total hi han participat unes 2.500 persones als actes, que han estat gratuïts i oberts a tothom.