La FMA presenta els seus pilots per a un Trial de les Nacions marcat per canvis

Amb la històrica tercera posició aconseguida al Trial de les Nacions 2021, celebrat a Gouveia, Portugal, la delegació andorrana es prepara per igualar la fita, enguany, a Monza, Itàlia, en el marc d’una competició que ha patit algunes transformacions.

Fotos: César De Pablos

Gaudi Vall, Jordi Lestang i Xavi Casas van ser els artífexs d’aquella gran proesa del motociclisme andorrà, en la qual els nostres pilots es van emportar el bronze contra unes potentíssimes seleccions noruega i txeca. Enguany, tots tres assumiran el repte de repetir o millorar aquell bon resultat, però amb Casas com a team manager de la delegació tricolor, mentre que la jove promesa Jan Gabriel ocuparà la plaça que quedava disponible.

2022 serà un any interessant pel que fa a l’organització del Trial de les Nacions, ja que, segons Laia Clascà, vicepresidenta de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), enguany es disputarà el World Championship, tant masculí com femení, i l’International Trophy masculí. Aquesta última serà la categoria en què Vall, Lestang i Gabriel –els motxillers seran Pere Aché i el mateix Xavi Casas– s’hauran d’enfrontar a competidors de 18 països i d’una selecció d’Amèrica Llatina (FIM Latam).

La categoria Challenge, de tipus mixt, comptarà amb la participació de set països, entre ells Andorra, amb Alèxia Lladó i Joan Miquel Garcia, amb el suport del motxiller Yago Parellada. Maria Font i Valentí Cristina, que han format part de les estades organitzats per l’FMA, seran els pilots suplents, mentre que Xavier Crespo i Robert Capdevila donaran el seu suport a l’equip andorrà a Monza.

Finalment, també com a novetat, el Trial de les Nacions 2022 donarà pas a la categoria Vintage Trophy, en la qual els pilots andorrans Joel Font i Miquel Pujal demostraran el seu potencial de manera individual, ja que, segons ha informat Natàlia Gallego, presidenta de l’FMA, la participació en aquesta categoria específicament ha estat una convocatòria oberta de lliure inscripció, al contrari que la resta de categories en les quals la federació sí que ha estat l’encarregada de conformar els respectius equips.

Casas, conservador; Vall i Lestang, entusiastes

Malgrat que el cap d’equip, Xavi Casas, ha deixat clar que “aquest any ja no som país que estigui al darrere, sinó un país referent”, també ha estat emfàtic en dir que els joves pilots no tenen cap pressió per aconseguir cap resultat, ja que, si bé reconeix el creixement d’Andorra en la disciplina del trial, també admet que la resta de seleccions n’han fet avenços molt importants. És per aquest motiu que, a banda dels entrenaments tàctics i físics, l’experimentat expilot potencia la fortalesa mental dels seus pupils.

I sembla que n’hi ha resultats! Gaudi Vall ha explicat que les diferències entre el Trial de les Nacions i els respectius campionats d’Espanya i del món no són prou motiu per sentir-se inferiors sinó tot el contrari. “Estem molt acostumats a la pressió, així que espero que ens vagi bé”, ha sentenciat, mentre que Jordi Lestang no ha titubejat en dir que “l’objectiu és assolir la tercera plaça, ja que som un equip capaç de fer-ho”.

La delegació andorrana es desplaçarà a Itàlia el 22 de setembre amb Clascà com a delegada de l’FMA al Trial de les Nacions.