La Mosquera estrena els murals pintats per Samantha Bosque

Recuperar i embellir el nucli tradicional de La Mosquera a través de l’art urbà, amb murals que expliquin les arrels i formes de viure dels encampadans a principis del segle XX, aquest va ser el principal propòsit del projecte de recuperació històrica impulsat pel Comú d’Encamp.

Fotos: Noelia Farias

Realitzats per l’artista plàstica, Samantha Bosque, els nous murals de La Mosquera es van inaugurar l’1 de setembre, amb una visita guiada, teatralitzada i circular, titulada “1900-1950. Els murals que cobren vida”, a càrrec de l’escola de teatre Entreacte, que va tenir com a objectiu que tothom pogués conèixer de primera mà la història de cadascun dels murals.

Després de dos mesos i mig de treball, Bosque va reproduir, a les portes, persianes i façanes antigues de La Mosquera, instantànies de la vida encampadana de principis del segle XX. Una acció que va ser possible gràcies a l’acord dut a terme entre els veïns i la corporació comunal.

Entre la desena de murals pintats per l’artista es poden trobar algunes imatges com ara el síndic Roch Pallerés, el subsíndic Agustí Coma, un ball de Festa Major, la flor de grandalla o d’alguns veïns que habitaven el poble.

Aquestes accions d’embelliment, segons la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, han ajudat a millorar façanes i portes del nucli antic de La Mosquera i també altres serveis com ara l’aigua, la llum, i el clavegueram, que no es veuen, però són igual o més important. Segon Mas es tracta de mantenir l’encant del lloc, tot prioritzant la funcionalitat de l’espai per fer més fàcil la vida a la gent que hi viu, a la vegada que els manté més vius.

Per la seva banda, Nino Marot, conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, va destacar que a partir d’ara, Casa Cristo, el Molí del Guillem, juntament amb els murals  de La Mosquera converteixen aquesta zona de la parròquia en un gran atractiu turístic dins de l’oferta nacional.

Tots els dissabtes del mes de setembre l’escola de teatre Entreacte
ha realitzat una visita guiada i teatralitzada per donar
a conèixer els murals del nucli antic de La Mosquera.