Agenda cultural i d’activitats del mes d’agost

Us proposem l’agenda amb totes les activitats que es duran a terme durant tot el mes d’agost del 2019 i per tot el Principat d’Andorra.

1 d’agost

Concert Ensemble ad Libitum. Nits d’estiu als museus

A través de les bandes sonores de compositors com Henry Mancini i John Williams, podrem evocar alguns dels personatges més significatius de la història del cinema, com James Bond, Indiana Jones i Darth Vader. Al Museu del Tabac, a les 22.30 hores. Entrada gratuïta.

Ensemble ad Libitum6 d’agost

Recital de Susanna Saz. Encamp en clau de llum

Cantant mezzosoprano que oferirà un concert líric amb un repertori de clàssics populars internacionals amb un clar protagonisme de la música catalana, des d’un punt de vista musical molt innovador i personal. A l’església de Sant Romà de Vila, a les 22 hores. Entrada gratuïta.

Susanna Saz7 d’agost

Concert d’Old School. 23a Nits obertes d’Ordino

Grup format per Daniel Birch (veu i guitarra), Ladis Baró (veu i guitarra solista), Pol Bartolomé (baix i teclat), Lucas Barreiro (baix i guitarra rítmica) i Albert Infante (bateria) que versionen els temes de rock-blues més coneguts dels 60 i 70, que combinen amb un lleuger toc funk, així com una aposta atrevida per altres formacions musicals més actuals. A la plaça Major d’Ordino, a les 21 hores.

Old SchoolConcert Els Pali. Nits d’estiu als museus

Quartet de flamenc fusió que ofereixen un repertori de divuit cançons pròpies, en què mesclen el flamenc amb altres estils, com ara la rumba, el funk, el reggae i el pop. Al Museu de la Moto, a les 22 hores. Activitat gratuïta amb reserva prèvia.

Els Pali8 d’agost

Concert de Les Fourchettes. Encamp en clau de llum

Música a cappella amb un repertori que homenatja els grups vocals femenins dels 50 i els 60. Les Fourchettes reivindiquen el barbershop, un gènere tradicionalment masculí que fan seu per interpretar des dels estàndards de jazz a les versions de pop-rock més modern. A l’església de Santa Eulàlia, a les 22 hores.

Les Fourchettes10 d’agost

Visita guiada al Museu Thyssen i concert del Trio Goldberg

Visita guiada a l’exposició ‘Femina Feminae’ del Museu Carmen Thyssen Andorra i concert ‘Mozart en trio’ del Trio Goldberg, format per Francesc Planella, violí, Laia Capdevila, viola, i Mireia Planas, violoncel. A les 20 hores, al Museu Thyssen. Activitat gratuïta amb reserva prèvia.

Trio Goldberg11 d’agost

Concert del Trio Goldberg

Concert ‘Mozart en trio’ del Trio Goldberg, format per Francesc Planella, violí, Laia Capdevila, viola, i Mireia Planas, violoncel. A les 19 hores, a la Casa de la Vall.

14 d’agost

Explosive. Tardes d’estiu al Pas

Fusió de flamenc amb música clàssica i un toc de rock en una combinació explosiva que pretén sorprendre l’espectador amb l’art d’Andalusia. A la plaça de l’església de Sant Pere del Pas de la Casa, a les 15 hores.

Explosive16 d’agost

Concert de Lluís Casahuga. Nits d’estiu als museus

‘Digitalment sonor’ és el títol del concert retrospectiu de Lluís Casahuga Torregrosa, guitarrista, compositor i creador sonor, en què ens mostrarà un recull de sis anys de creació musical, que completa amb una creació exclusiva dedicada a l’automòbil, una de les invencions que més ha transformat la vida de l’ésser humà. Al Museu Nacional de l’Automòbil, a les 21 hores, al Museu Nacional de l’Automòbil.

18 d’agost

Concert del Duo Divertimento

‘Un vespre de divertimento’ amb David Font Bernet, guitarra, i Elizabeth Downes, flauta. A l’església de Sant Romà de Vila d’Encamp, a les 19 hores. Entrada lliure.

Duo Divertimento20 d’agost

Concert de Blue Note. Encamp en clau de llum

Teresina Serra al piano i Guillem Tudó al saxòfon alternen els clàssics del jazz i del blues passant per versions de músiques conegudes com ‘My way’, ‘Wonderful world’ i ‘La vie en rose’. A l’església de Santa Eulàlia, a les 20 hores. Entrada lliure.

Blue Note21 d’agost

Concert d’AMARU. 23a Nits obertes d’Ordino

El grup AMARU, format per músics terapeutes, crea sons, melodies i freqüències per connectar amb la profunditat del ser, a través de fusionar els sons d’instruments de cultures diferents: ètnics, hinduistes (gong, shruti,tanpura), tibetans (bols, campanes), guitarra espanyola, elèctrica i teclats, juntament amb imatges i veus. A la plaça Major d’Ordino, a les 21 hores.

AmaruConcert de Latin Stride & Flamenco. Encamp en clau de llum, al Pas de la Casa

El projecte neix de la inquietud per trobar sons que puguin ser producte de l’afinitat de diferents estils, amb el fil conductor de la guitarra flamenca i el ‘latin stride’ piano. Trio format per Jordi Barceló, Manuel Alonso i Pablo Gómez. A l’església de Sant Pere del Pas de la Casa, a les 21.30 hores.

Latin Stride & FlamencoConcert de The Scarlett Brotherhood. Nits d’estiu als museus

Música tradicional del sud dels Estats Units. Al Museu de la Moto, a les 22 hores. Activitat gratuïta amb reserva prèvia.

The Scarlett Brotherhood22 d’agost

Concert d’Aliena. Encamp en clau de llum

Grup format per cinc joves músics (Marc, Dani, Linx, Martí i Avyrton) que gestionen els temps del rock, el metal, el grunge i el punk-pop amb una descaradura pròpia de la seva edat, que t’enganxa només escoltar-los. A la plaça de Sant Miquel, a les 22 hores.

Aliena27 d’agost

Visita al Camí hidroelèctric d’Engolasters i concert de Quim Salvat. Nits d’estiu als museus

Com a cloenda de les Nits d’estiu 2019, vetllada especial amb visita guiada al Camí hidroelèctric d’Engolasters i concert del cantant i compositor Quim Salvat. A les 20 hores.

Quim Salvat28 d’agost

Ddivas. Tardes d’estiu al Pas

Concert especial d’homenatge a les grans dives de la música moderna des de Beyoncé a Madonna passant per Lady Gaga, Cher, Whitney Houston o Adele. A la plaça de l’església de Sant Pere del Pas de la Casa, a les 15 hores.

Ddivas

31 d’agost – 1 de setembre

32è Aplec de la sardana dels Pirineus i 26è concurs de colles sardanistes

Exhibicions, arrossada, sopar popular, concursos i ballada popular de sardanes. A la plaça dels Arínsols d’Encamp. Consultar programa.

Sardana