Agenda d’activitats del mes: Març 2021

Sabem que vols estar al dia amb tots els esdeveniments del Principat d’Andorra, per això et mostrem l’agenda del mes de març.

2 de març
Trobada del Club de lectura musical amb “El despertar de les aigües”

Trobada del Club de lectura musical amb El despertar de les aigües, d’Esteve Albert, a càrrec de David Sanz. Dimarts 2 de març, a les 19.30 h, al Centre Cultural La Llacuna.

 3 de març
Club de Lectura de les Valls del Nord via ZOOM

Club de lectura de les Valls del Nord, amb l’App ZOOM, i amb la col·laboració d’Elena Aranda, lectora professional. Llibre “Les oliveres i altres paisatges perduts” d’Eva Arasa Altamira, escriptora convidada. Dimecres 3 de març, a les 20.30 h, a la Biblioteca d’Ordino. Activitat gratuïta.

Javier Balmaseda a la Galeria Taranmana

La galeria d’art Taranmana, d’Escaldes- Engordany, acollirà l’exposició més recent de l’artista cubà, resident a Andorra, durant el mes de març, la qual estarà disponible, des del dimecres 3 de març fins al dia 28 del mateix mes. Horaris: de dimarts a dissabte, de 10 h a 13 h i 16 h a 20 h. Dilluns i diumenge tancat. Entrada gratuïta.

JONCA & Thyssen

De Van Goyen al “Pop Art” i de Lully a The Rolling Stones, dos viatges paral·lels per interpretar els grans influencers artístics de l’època. Música i art de la mà de joves músics de la JONCA que, per primera vegada, s’endinsen en la pinacoteca del Museu Carmen Thyssen Andorra. El dimecres 3 de març, a les 11.15 h, 12 h i, a les 13 h al Museu Carmen Thyssen Andorra.

Exposició d’Electroforming

L’electroforming és una tècnica màgica i alquímica aplicada a la joieria contemporània, que permet dipositar partícules de metall, en aquest cas de coure, sobre objectes o elements de la natura mitjançant l’ús del corrent elèctric. Del 3 al 26 de març podrem veure la mostra dels treballs dels alumnes de l’Escola d’art d’Andorra la Vella, al Centre Cultural La Llacuna.

 4 de març
Cinefòrum

Mans Unides organitza un cinefòrum, en el marc de la Campanya 2021, contra la fam al món. Projecció del film “Él me llamó Malala”. La periodista Noemí Rodríguez parlarà de les dificultats de molts nens i nenes per accedir a una bona educació. Dijous 4 de març del 2021, a les 20.30 h, a Cinemes Illa Carlemany, Escaldes-Engordany. Entrada lliure.

‘Chomolungma, Expedició Everest’

Expedició fotogràfica Olympus al sostre del món. Javier Camacho, fotògraf especialitzat en paisatges naturals, alpinista i viatger incansable, ha obtingut més de dues-centes distincions en diversos concursos internacionals de fotografia, ha col·laborat en moltes publicacions especialitzades de muntanya i ha projectat nombrosos audiovisuals de fotografia per tot el territori espanyol.  Dijous 4 de març del 2021, a les 21 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra. Activitat gratuïta.

5 de març
Elles#cosesdechicas

Encamp celebrarà el Dia internacional de la dona treballadora amb la representació de la comèdia Elles#cosesdechicas, una peça d’humor satíric que fa un bon repàs als clixés de gènere i treu a escena, sense pèls a la llengua, els temes femenins dels quals ningú no parla.  Divendres 5 i dissabte 6 de març, a les 21.30 h, a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. Entrada 15 €.

« Flamencas – Memorias de mujer »

Espectacle en homenatge a la figura de la dona en el flamenc i a la diversitat. Divendres 5 de març, a les 21 h al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

6 de març
‘Les molt il·lustres’, microteatre clown

Microteatre clown que representa de manera satírica la idiosincràsia andorrana. Elles, princeses. Elles, com a princeses, parlen poc. Però quan parlen, parlen. Dues dones, exemple de moltes altres, disposades a recordar, i a fer-se un lloc dins el paisatge andorrà, des d’un punt de vista satíric.  Dissabte 6 de març del 2021, a les 19 h i a les 20 h, a la Casa Pairal d’Ordino.  Entrada 3 €.

‘EPICUS’

Es tracta d’un relat coreogràfic que s’ubica en el més tradicional de l’univers flamenc. Dissabte 6 de març, a les 21 h, al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

10 de març
‘Núria PICAS, una vida’

Passió, sacrifici, satisfacció… La Núria narra el seu recorregut esportiu a partir d’una filosofia de vida basada en la mentalitat positiva i la força de voluntat. Dimecres 10 de març del 2021, a les 21 h, al Teatre de Les Fontetes, La Massana. Activitat gratuïta.

12 de març
‘6×8000 a Pulmó’ · Cicle Cinema de muntanya i viatges Ordino- La Massana

‘A pulmó’ repassa els ascensos de Sergi Mingote, a les sis muntanyes 8.000 metres, aconseguits sense la utilització d’oxigen artificial i en només 367 dies: Broad Peak, K2, Manaslu, Lhotse, Nanga Parbat, Gasherbrum II.  Divendres 12 de març, a les 21 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra. Activitat gratuïta.

13 de març
Les Singes aussi s’ennuient le Dimanche

Basada en els escrits i les investigacions del cèlebre paleontòleg i paleoantropòleg Yves Coppens, professor emèrit del Museu Nacional d’Història Natural i del Collège de France,  presenta aquesta comèdia teatral amb una història sobre la nostra aventura animal i humana, sense trair les línies de pensament científiques. Dissabte 13 de març, a les 21 h, a la Sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp.

14 de març
Concert de la Constitució

Aquest concert representarà l’inici d’un gran projecte de recuperació, renovació, ampliació, i afirmació del patrimoni musical tradicional andorrà. La Fundació ONCA es posa al servei de la cultura del país per fer una recopilació i donar una nova vida a la música d’arrel tradicional andorrana. Diumenge 14 de març, a les 12 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

17 de març
‘Coco’s Island: santuari de la biodiversitat marina’

Ramon Casabayó i Lluís Manel Montoro són submarinistes professionals, enamorats de la vida marina i implicats en la conservació del medi natural del planeta. El desembre del 2019 varen realitzar una expedició a Illa del Coco (Costa Rica), i aquest any han decidit mostrar, a través d’un documental, la bellesa submarina d’un dels santuaris de biodiversitat marina més especials i espectaculars del món. Dimecres 17 de març, a les 21 h, al Teatre de Les Fontetes, La Massana. Activitat gratuïta.

24 de març
‘Volta al món en família. Un any fent i desfent maletes’

Els Elrington Samaniego d’Andorra, amb residència a Soldeu i sense un historial viatger destacat, posa en marxa un bon dia la idea d’emprendre un llarg viatge en família, fer la volta al món sense presses, dedicar 10 mesos de les seves  vides a viure viatjant…, i per què no?  Aquesta és la seva  història, com van decidir organitzar i realitzar aquest somni tan irreal. Dimecres 24 de març, a les 21 h al Teatre de Les Fontetes, La Massana. Activitat gratuïta.

Visita nocturna a l’EXPOSICIÓ DE CARTELLS DE LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA

50 cartells del bàndol republicà per entendre la Guerra Civil Espanyola. Dimecres 24 de març, a les 20.30 h, al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany. Activitat gratuïta.