Assaig.9 presentarà l’obra “Els Bonobos” a La Massana

Ramon Ribó, Júlia Troguet, Anna Visent, Carles Padial, Assumpta Casanovas, Toni Escabias i Dolors Novellas, sota la direcció de Joan Hernández són els integrants del grup Assaig.9, de la Massana, que estrenen nova obra el dia 22 de novembre.

agenda Els BonobosUna colla d’amics ben avinguts que fan teatre, s’ho passen genial i fan gaudir a tothom del seu art, tal és la filosofia del grup de teatre amateur Assaig,9, que enceta la temporada al teatre de Les Fontetes de la Massana amb l’obra “Els Bonobos”, de Laurent Baffie, una peça desenfadada que farà les delícies dels espectadors.

Grup Assaig.9
Foto: Assaig.9

Fa 10 anys que va néixer el grup, tot i que alguns dels seus integrants ja feia tres anys que feien teatre de la mà del Xavi Fernández, que dirigia una aula de teatre on es van conèixer tots ells. En aquests 10 anys de trajectòria, han muntat un total de vuit obres, des del “Mètode Grönholm” el 2008 fins a “Els Bonobos” aquest 2018, passant per “Diner molt negre”, “El final d’un compte de fades”, “Oh! Tel”, “Massasport”, “Toc Toc” i “Sangoneres”. Tenen un públic molt fidel que, al llarg de les 39 funcions que porten a les espatlles, han totalitzat 6.362 espectadors. “Som com una família” explica la Júlia Troguet, molt orgullosa del bon ambient que regna a la companyia.

Assaig.9 La Massana
Foto: Assaig.9

Assagen dos cops a la setmana, tret dels dies previs a l’estrena, quan gairebé assagen cada dia. Tal és el cas actual, que estan preparant “Els Bonobos”, que s’estrena el dia 22 de novembre. Es tracta d’una obra al voltant dels mítics tres ximpanzés, un sord, l’altre mut i l’altre cec, “que tenen un comportament sexual accelerat”, indica Ramon Ribó. És una comèdia que reflexiona sobre l’amor, el sexe, els prejudicis de la societat, la condició humana i els seus límits. “Aquest autor fa un humor molt humà, que arriba molt bé a l’espectador”, afirma l’Assumpta Casanovas, que està convençuda que l’obra agradarà al públic del Principat. “Són tres homes que viuen sols, un cec, un sord i un mut, que volen tenir una vida sexual normal i que decideixen crear una pàgina de cites per atraure noies a casa seva, han de dissimular les seves mancances de manera molt enginyosa”, remarca Ramon Ribó.

dones de l'equip assaig.9
Foto: Assaig.9

Assaig.9 està especialitzat en comèdies, “la gent que ens ve a veure vol riure i passar-s’ho bé”, puntualitza la Júlia Troguet, que afegeix que hi ha espectadors que repeteixen una mateixa obra. Perquè aquesta és l’única companyia a Andorra que fa cartellera: 22, 23 i 24 de novembre, i 29 i 30 de novembre i 1 de desembre. “Tenim la gran sort que omplim cada dia”, explica amb orgull l’Assumpta Casanovas. “Els Bonobos” ja pinta molt bé, perquè fins i tot abans d’estrenar-se, ja els han demanat d’anar a fer-la a la Seu d’Urgell.

La pervivència del grup està assegurada, ja que tenen pedrera: Sombons.Kom, un grup de joves entre 20 i 24 anys, que assagen sota la direcció de l’Assumpta i la Júlia, i també fan una obra a l’any.