‘Efecto Pigmalión’, música amb cor i ànima

Des de fa tres anys, aproximadament, la melodiosa veu de l’Alys i del Javier,  també conegut com a Sleepy, juntament amb el seu piano, es van unir per formar el grup musical Efecto Pigmalión. Un duo que es caracteritza per fer música que transmet, que fa vibrar a l’espectador fins a posar-li la pell de gallina. Aquella que et convida a viatjar, però que alhora et permet connectar amb el present.

Començaments

La primera cançó que van tocar junts va ser “Te amaré” de Miguel Bosé i Laura Pausini, a la casa d’uns amics en comú. L’Alys no coneixia aquesta cançó, però el Sleepy li ho va posar tan fàcil que, a la vegada que ell tocava, ella taral·larejava. Es van saber entendre des de primer moment i, des d’aquella tarda d’estiu del mes d’agost del 2018, a la vora d’aquell vell piano, va sorgir la màgia! La fusió va ser tan bona que van tocar, per primera vegada, a principis del mes de novembre, a l’Andorra Shopping Festival i, fins al dia d’avui.

Repertori melòdic i romàntic

‘Efecto Pigmalión’ compta amb un ampli repertori que inclou pop melòdic amb una pinzellada de romanticisme. Recullen alguns temes dels The Beatles, Carole king, Eric Clapton, Joe cocker, Abba, entre d’altres. Tot i que també toquen algunes cançons de Rock & Roll i Country.

L’Alys explica que el nom ‘Efecto Pigmalión’ ve de la mitologia grega, quan un escultor d’aquell país, anomenat Pigmalión, es va enamorar tant de la seva escultura, la qual havia creat amb tanta passió, que aquesta va acabar cobrant vida. “En el nostre cas, ens passa una cosa molt semblant. Creiem tant en el nostre projecte que ens motiva a seguir creixent i millorant per arribar, cada vegada, a transmetre millor i arribar més endins al públic”, comenta la cantant. També porta un missatge molt maco a les persones, i és que “tu pots ser tan gran com estiguis disposat a creure!”, afegeix.

Pròximes fites

Les pròximes fites d’Efecto Pigmalión estan centrades en continuar millorant i treballant per poder oferir al públic un producte que els defineixi tal com ells ho senten.

“Des que ens vam conèixer, amb el Javi hem estat sempre treballant i en constant evolució, intentant aportar, a cada concert, un petit gra de sorra, i agafant cada cop més confiança”, explica l’Alys. A més, també afegeix, “sabem que és difícil, i més quan fas covers, és impossible superar la versió original,  o almenys això creiem nosaltres i, per tant, representa un constant repte arribar a fer una versió que sigui nostra, però que alhora respecti al màxim el tema original”.

L’agrupació ja ha tingut l’oportunitat d’enregistrar dos covers, a l’estudi Lloveraproaudio, del tècnic professional i amic del grup, Marc Llovera. Confien a poder seguir treballant molt intensament, per arribar lluny i, cada vegada, a més públic. El fet que molts comuns i gent del país continuïn apostant pels artistes locals, com aquest estiu, els dona encara més força per continuar amb les futures presentacions que la banda farà en els pròxims mesos.  Si bé la pròxima actuació es farà a Canillo, encara no hi ha data confirmada.