El festival de guitarra: un viatge musical internacional a través de les cordes

Del 19 al 23 de febrer, el Teatre Comunal d’Andorra la Vella i l’Andorra Park Hotel es van convertir en l’epicentre de la sisena edició del Festival Internacional de Guitarra. El cicle de música va oferir als amants de la guitarra una experiència única, transportant-los en un viatge musical amb músiques des del segle XVII fins a l’actualitat.

El director del festival i compositor, Manuel Alonso, enguany va voler destacar la importància de mostrar la guitarra en tota la seva amplitud i varietat. Des dels sons etèrics de Bach fins a les melodies profundes de Schubert, el festival no només es va limitar a les fronteres de la música europea, sinó que també es va aventurar a explorar sons de tot el món i a descobrir instruments d’altres cultures, com ara la domra, de Bielorússia.

L’inici del festival va ser el 19 de febrer amb el duet format per David Sanz, guitarrista i promotor del festival, i Cristopher Avilez, guitarrista mexicà i guanyador del primer Concurs de Guitarra Clàssica dels Pirineus, celebrat en el marc de la quarta edició del mateix festival. El següent dia, el trio internacional Desconcierto va captivar l’audiència amb una fusió d’aires xilens, argentins i andorrans. Aquest viatge musical va continuar amb l’italià Fabrizio Ferrano, el txec Badislav Blaha i la bielorussa Tania Drobysh. El cicle es va tancar el divendres 23 de febrer, a la Sala Guillemó de l’Andorra Park Hotel, amb l’audició d’alumnes de guitarra i cordes de La Grandàlia i amb el concert de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona.

Manuel Alonso es mostra satisfet del treball fet en aquesta edició i en les anteriors. No obstant això, sap que la temàtica del cicle atreu a un públic específic i fidel, un públic que gaudeix de la guitarra clàssica i flamenca. Malgrat això, cada vegada hi ha més apassionats al so de les cordes, a la gent li agraden els concerts i repeteixen any rere any.