Les Andbank GSeries 2024 tornen al Pas de la Casa

Les carreres, iniciades el 13 de gener van concloure el 17 de febrer al circuit Andorra – Pas de la Casa. Amb uns inicis que es remunten a l’any 1996, les GSeries neixen de les passions per la neu i el motor, unides en aquesta competició consolidada com una de les més cèlebres del Principat.

El campionat es va dividir en quatre jornades, disputades per tres categories: Clio Ice Trophy, Side by Side i Ice Gladiators, essent Antonio Otero, Jose Roger i Maxime Emery, els respectius vencedors.

En la disciplina de Clio Ice Trophy (2RM) Antonio Otero va obtenir un total de 132 punts en la classificació general, seguit per Yannick Francisci (122 punts) i Charlie Fread (120), proclamant-se campió de la categoria sense haver guanyat cap dels meetings del campionat.

Durant la darrera cursa de l’especialitat Side by Side, Jose Roger es va erigir triomfador amb 148 punts, Joel Font va aconseguir la segona plaça amb 108 punts i Nacho Gómez va ocupar el tercer lloc del podi, també amb 108 punts.

Els germans Xavi i Cristian España es van disputar el títol d’Ice Gladiator, però finalment se’l va endur Maxime Emery, empatant amb 152 punts amb Xavi España; van ser els resultats parcials de la competició els que van acabar decantant la balança envers el pilot francès.

El director general del circuit, Àlex Bercianos, va declarar que aquesta havia estat l’edició més complicada dels premis, si més no, d’ençà què es troba al capdavant. Francament, l’emoció i la tensió implícita en cada volta no va disminuir ni un instant, i els espectadors van demostrar en tot moment la seva eufòria, més resistent que el fred i més clamorosa que els motors.

El circuit Andorra – Pas de la Casa es localitza al peu de les pistes de Grandvalira i a 2.400 metres d’altitud, convertint-lo aquesta característica en el circuit permanent més alt del món. La gamma d’activitats que s’hi ofereixen abasta un ampli ventall i no s’aturen durant tot l’any i sense espantar-se pels climes extrems que, durant mesos, s’estenen al llarg del Principat i especialment a la localitat del Pas de la Casa.

Si bé és cert que cada estació de l’any és òptima per organitzar-hi esdeveniments concrets, els trets diferencials del circuit Andorra – Pas de la Casa són el gel i la neu, que li permeten organitzar i acollir actes tan prestigiosos com les citades Gseries, una festa de la velocitat celebrada els desembres de cada any, des del 2009, on cotxes i motos s’harmonitzen amb el blanc de les muntanyes d’Andorra i, des d’aquests paratges de bellesa incommensurable, promouen la utilització de vehicles 100% elèctrics, havent estat pioners en la integració d’aquest tipus de motor en esports de competició.