Especial església: una decoració al més mínim detall

La reforma de l’església no s’ha oblidat de l’ornamentació: làmpades, portaciris, tessel·les a les parets, tons daurats, blancs i vermells… El pare Rupnik no ha deixat res a l’atzar i ha convertit el temple en un espectacle visual, ja que en tots els racons hi ha algun objecte bonic.

Fotos: Dona Secret

L’església de Sant Julià i Sant Germà està plena de detalls preciosos. Per posar-ne un exemple, a sobre de l’altar pengen set làmpades de bronze banyades en or que recorden els set dons de l’Esperit Sant, i que simbolitzen els ous d’estruç que feien servir els primers cristians perquè, quan l’ou es trenca, comença la vida; per tant, són un signe de vida, de resurrecció i d’esperança.

LámpadesDel sostre, per sobre de la bancada, destaquen les 24 làmpades que il·luminen la nau.

LámpadesAl prebisteri, és a dir, al fons de la nau, trobem el nou altar, senzill, gairebé quadrat, blanc, i amb el frontal decorat per algunes files hortizontals de tessel·les de diferents mides i colors (daurades, vermells i blanques) i, al centre, sobresurt una creu daurada. El motiu de les tessel·les i el joc de contrasts de colors omple tota l’església, aportant un to elegant i sobri, alhora que denota pau i serenor.

AltarA sobre de la taula, quan no hi ha missa, només hi reposa el missal i dos boles de cristall, subjectades sobre una delicada peça de bronze banyada en or, que són llums d’espelma per il·luminar l’altar. De fet, pels racons de l’església pengen làmpades d’aquest tipus, però de dimensions més grans.

LámpadaPer tant, a més d’observar els magnífics mosaics de Rupnik, també paga la pena descobrir-ne tots els detalls.