Especial Sant Jordi: Novetats d’Anem Editors i Medusa

Si esteu pensant en els llibres que regalareu per a aquest Sant Jordi, aquí teniu una selecció dels quatre més destacats, de l’editorial Anem Editors i Medusa.

Dallerès i la Constitució

Amb El camí cap a la Constitució d’Andorra, l’exsíndic i exministre narra de manera divulgativa la importància de la dècada dels setanta i dels vuitanta del segle passat en la fixació en una part de la classe política andorrana de la necessitat d’una constitució escrita per al país. No tothom, però, ho veia de la mateixa manera, fins al punt que una part del Consell General de l’època posava sistemàticament bastons a les rodes a totes les iniciatives i passos que es feien en aquest sentit.


Foto: Laura Gálvez-Rhein / Anem Editors

En aquest volum, que ha estat prologat per la síndica general Roser Suñé, Dallerès se centra, sobretot, en els elements necessaris que van portar Andorra inexorablement a necessitar una constitució. Un treball que permet conèixer una època d’una gran vitalitat política que ha estat eclipsada pel mateix procés constituent de principis dels anys noranta i pel desplegament constitucional.

El llibre, a més a més, compta amb diversos annexos en els quals es poden trobar discursos de l’època que són de gran actualitat encara avui.

Sergi Mas i les musicadures a la fusta: una història del nostre art popular

 Sergi Mas Balaguer, que ja compta amb més de noranta anys a les espatlles, continua aportant el seu coneixement a l’estudi de l’art popular andorrà i pirinenc amb un estudi sobre les musicadures, les decoracions tallades en fusta, fonamentalment amb formes geomètriques, damunt d’objectes quotidians com ara esclops, coberts de fusta, salers o collars per al bestiar, entre molts altres. Negligides sovint pels estudiosos, les musicadures són una expressió genuïna d’art popular al Pirineu i arreu d’Europa. A L’art de musicar la fusta Mas presenta un treball molt aprofundit i profusament il·lustrat per ell mateix que és, de per si, una obra d’art, ja que conté més de dues-centes làmines de la mà del mateix autor.

Foto: Laura Gálvez-Rhein / Anem Editors

Foto: Laura Gálvez-Rhein / Anem Editors

 Més informació a www.anemeditors.com · Tel.: (+376)687993 

Mil anys d’història de la Seu d’Urgell i el Pirineu, del segle VI al XV, obra de Carles Gascón, un dels grans especialistes en el període.

Els rècords d’infància i Joventut de Simone Torres, que rememoren l’emigració familiar d’Andorra cap a Besiers i Albi des de Cal Pal a principis del segle XX.

Editorial Medusa

La traducció al castellà del gran bestseller d’Iñaki Rubio, la crònica de dos crims a l’Andorra de 1943: l’assassinat de l’hereu de Cal Gastó i la condemna del fratricida Pere Areny.

Una proposta brutal d’Albert Pijuan, un dels grans autors catalans contemporanis, sobre la viabilitat i la sostenibilitat de consumir carn humana.

Un dietari atrevit sobre les vivències i pensaments de la jove escriptora Júlia Bacardit al voltant de la seva vida personal, laboral, sentimental i sexual.