Llibres del mes de setembre: la nostra selecció de lectures recomanades

Quan s’esborren les paraules

Rafel Nadal

Columna Edicions

Deu anys després de la publicació de ‘Quan érem feliços’, Rafel Nadal torna a posar la seva mirada literària sobre la memòria, el pas del temps i les noves generacions. Quan s’esborren les paraules les coses perden el seu nom i deixen d’existir; aleshores a l’autor només li queda escriure aquestes pàgines sobre la baba Montserrat, amb l’esperança que cada cop que algú les llegeixi, posi en marxa les històries que s’hi expliquen i faci reviure un a un els seus protagonistes. Un relat que no amaga la nostàlgia per un temps que s’acaba, però que omple d’humor i de tendresa un temps que tot just comença.


Adiós, pequeño

Máximo Huerta

Editorial: Planeta

A través d’aquesta novel·la, l’autor despulla la seva intimitat i obsequia als lectors el retrat d’un país i una època des del seu propi univers familiar. L’acompanya, com a confident, la seva vella mascota, una gosseta lleial i encantadora. ‘Adiós, pequeño’ és la reconstrucció emocionant d’una infància en la qual tots, avis, pares i fills, han callat massa.


Tres nits fora de casa

Marta Romagosa

Univers Edicions

Marta Romagosa narra la història d’un grup de dones, amigues totes, que a l’estiu es troben al mateix lloc. Tres nits fora de casa ambienta l’amistat d’aquestes amigues en èpoques diverses de la seva vida. L’autora ens parla del que significa ser una dona d’uns cinquanta anys avui en dia, del mirall deformant de l’expectativa i la il·lusió de la joventut vers la realitat de la maduresa. Una reflexió sobre els cinquanta, una època de la vida on sembla que ja està tot fet, però que ens permet mirar enrere per tornar a començar.


No em deixis mai

Kazuo Ishiguro

Llibres Anagrama

«Una novel·la intricada, inquietant i commovedora. Igual que tots els títols anteriors d’Ishiguro» (Geoff Dyer, The Independent).

La publicació és el resultat del captivador relat de com la Kathy, la Ruth i en Tommy, amants, amics i companys, van descobrint la veritat sobre la seva infància aparentment feliç… i sobre el seu futur. La Kathy, la Ruth i en Tommy van estudiar a Hailsham, i van bastir un triangle amorós de vèrtexs canviants.