Llibres del mes de febrer: has perdut un ésser estimat?

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes de febrer.

L’OMBRA DE LA MAGUI ENCARA ÉS AL JARDÍ

RERE LA PISTA D’UNA MISTERIOSA DESAPARICIÓ

Sylvia Lagarda-Mata. Columna Edicions

El Marc, un jove historiador i professor, està passant un moment sentimentalment complicat i per distreure’s comença a interessar-se en el que ell denomina «l’enigma familiar»: la desaparició de la Magui Viladalba, la germana de la seva besàvia, durant la revetlla de Sant Joan de 1919. Ara que tots els integrants del drama són morts, només els records difusos de l’àvia Marga i el llibre que el rebesavi va escriure, poden apropar el Marc a la resolució del cas.

L’OMBRA DE LA MAGUI ENCARA ÉS AL JARDÍ llibres de febrerEN BARCINO

DESCOBRINT EL PASSAT D’UNA DONA ESPECIAL

Maria Carme Roca. Editorial Planeta

Amb gairebé 25 anys, Minícia pateix el rebuig del seu pare, Luci Minici Natal Quadroni Ver. Quan era molt jove, Minícia havia estat amant de Teseu, l’home que mortificà la vida del noble Minici i que, precisament, va morir lluitant contra ell. A és a més, s’hi suma un gran secret que la marcarà per sempre. Desconcertada i dolguda, seguirà, però, amb la seva vida: la passió per les curses de quadrigues i l’escriptura, l’amistat amb l’emperador Marc Aureli i l’emperadriu Faustina, la curiosa relació amb el seu marit Cneu, la complicitat amb el seu esclau Erasmius, la passional entesa amb el centurió Luci Cecili Optat. Alhora, Minicia intentarà recuperar l’estima del seu pare i trobar qui s’ocupa de complir una venjança, que no l’afecta només a ella i a la seva família, sinó a tot l’imperi.

IN BARCINOSIETE TUMBAS, UN INVIERNO

UN ASSASSINAT QUE CAPTIVARÀ LA TEVA ATENCIÓ

Christoffer Petersen. RBA Libres

Aquesta novel·la policíaca, del danès Christoffer Petersen, ens trasllada a Groenlàndia, on l’agent David Maratse, víctima de les tortures d’un criminal, es troba incapacitat per continuar amb la seva tasca de policia a la població de Nuuk. En retirar-se a una petita població de la costa oriental, es troba amb l’aparició d’un cadàver d’una jove en les gèlides aigües àrtiques, un misteriós assassinat que farà Maratse posar fi al seu retir.

SIETE TUMBAS, UN INVIERNOSI AQUEST CARRER FOS MEU

UNA EXPERIÈNCIA MULTIMIGRATÒRIA I PLENA DE CONTRADICCIONS

Stefanie Kremser. Edicions de 1984

Escrit amb tendresa i vivacitat, Si aquest carrer fos meu, és una passejada per les 22 adreces on l’autora ha viscut fins ara. Kremser s’endinsa en la narració autobiogràfica per traçar la memòria de les arribades i comiats experimentats en cinc països diferents. Transmet una experiència multimigratòria i plena de contradiccions que inviten al lector a reflexionar sobre qui es pot ser, quan no s’és d’un lloc concret.

SI AQUEST CARRER FOS MEUI JO, TAMBE EM MORIRÉ?

EINES PER AFRONTAR LA PÈRDUA D’UN ÉSSER ESTIMAT

Xusa Serra i Llanas. Columna Edicions

Ensenyar als més petits de casa a viure assaborint cada instant, a expressar els seus sentiments o a acomiadar-se d’algú que s’ha mort, és una tasca que primer hem d’aprendre nosaltres, els grans. Això és el que pretén Xusa Serra infermera especialitzada en processos de dol, amb un llibre en què ens dona les claus per ajudar els nostres fills a desenvolupar eines emocionals per afrontar una mort, una separació, una malaltia greu, i arribar a l’edat adulta sabent gestionar les pèrdues de qualsevol tipus. Xusa Serra ha actualitzat aquest llibre imprescindible per poder ajudar els nostres nens i joves a encarar un fet tan trist com inevitable com és la mort.

I JO, TAMBE EM MORIRÉ?

Més info