Andorra clou la 28a edició del Trofeu Borrufa en segona posició

Un any més, i ja van 28 edicions, el Trofeu Borrufa va aplegar 38 equips i més 250 competidors, de 26 països, que durant 4 dies van lluitar per alçar-se amb la victòria, a les pistes d’esquí d’Ordino Arcalís i, enguany com a novetat, a les pistes del Canaro, on es van celebrar les proves del Team Event.

Fotos: Comunicació Ordino Arcalís

Una altra de les novetats d’enguany, va ser que, tant la desfilada inaugural com l’entrega de premis, es va tornar a realitzar a la plaça Major d’Ordino. Pel que fa al vessant esportiu, Andorra va tancar la seva participació amb un total de 15 medalles (sis d’or, cinc de plata, quatre de bronze), així com 18 podis que li van valdre la segona posició al medaller.

Competidor del trofeu borrufaEl Trofeu Borrufa, que es va celebrar a l’Estació d’Esquí d’Ordino Arcalís, del dia 27 al 30 de gener d’enguany, va cloure amb un gran èxit de l’equip andorrà, després d’assolir la segona posició del campionat, amb 432 punts, al darerra d’Espanya, amb 536 punts i, per davant de França, amb 399 punts. Pel que fa a l’actuació de l’esquadra andorrana, les classificacions més destacades van ser les següents:

Clàudia García es va fer amb un total de sis medalles (una d’or, tres de plata, una de bronze i l’or al Team Event). Per la seva banda, Salvador Cornella es va fer amb quatre metalls (dos d’or i dues plates, a més d’aconseguir la victòria en la categoria sub-14). Al Super Gegant, Marc Fernández, va assolir el bronze i Fiona Pou, es va fer amb la quarta posició.

Guanyadors del trofeu borrufaEn Super Gegant U16 dones: la segona posició va ser per Clàudia Garcia; Nadia Bernat va finalitzar en 9a posició i Aina Martí, en la 17a posició.

A la prova de Super Gegant U16 homes, Marc Fernández, es va fer amb la tercera posició, Pirmin Estruga va entrar el 6è; Ferran Torres, 25è; seguit per Nicolas Piccino, 26è, Marc Rodriguez, 28è; i Eric Ebri, que fa finalitzar en la 33a posició.

Al Super Gegant U 14 dones: Fiona Pou, va finalitzar quarta; Lia Escabrós va entrar en 13a posició, Emma Rafel, la 23a.

Al Super Gegant U14 homes: Salvador Cornella va acabar 2n,  Arnau Gallardo va assolir la 18a posició, Carlos Salinas 19è, i Jordi Tàpies 19è.

Pòdium trofeu borrufaDesprés de quatre dies de competició, que van posar punt final al 28è Trofeu Borrufa, es va celebrar la tradicional cerimònia de cloenda, a la plaça Major d’Ordino, així com l’entrega de premis als guanyadors de les diferents proves. Xabier Ajona, director d’Ordino Arcalís, es va mostrar molt satisfet, tant per l’organització, com per la qualitat de la neu i pel bon temps que ha acompanyat les proves i confia a poder repetir el Team Event, l’any vinent.

democrates andorra