La nostra selecció de lectures recomanades per al mes de juny

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes.

‘El que fèvom a Canillo. Recull de vivències’ | Núria Boltà Vilaró

Memòries, anècdotes, paraules, tradicions i creences, que permeten conèixer com es vivia abans a Canillo. Un treball d’investigació sobre els costums,  oficis, menjars i tradicions canillenques elaborat a través d’un seguit d’entrevistes, fetes entre els anys 2014 i 2015 als padrins de la parròquia, que es va realitzar amb l’objectiu de deixar un llegat pels més menuts del poble. El document, escrit i il·lustrat per Boltà, ha estat editat pel Comú i es pot trobar actualment a la Biblioteca del poble de Canillo i a les llibreries del país.

Dones al marge. Bruixes i altres històries d’estigma i oblit  | Ivet Eroles Palacios
Il·lustracions de Maria Anais Miranda Solé  | Editorial Fonoll

Un llibre que rescata la història de les dones del món rural, estigmatitzades al llarg de la història i relegades a l’ombra. Algunes d’elles perseguides per bruixes, altres postergades a un paper singular dins de la seva comunitat. Catorze dones protagonistes d’un recorregut per l’experiència rural històrica de l’estigma que pesa sobre les dones i que es reprodueix fins als nostres dies. En un diàleg entre la prosa poètica i la il·lustració, el llibre s’expressa des dels marges, des d’un món rural que vol unes mans que el cuidin, que treballin en el seu benefici i per l’equilibri entre els éssers que ho habiten.

Terra de dones. Pageses de Catalunya | Laura Saula Tañá | Editorial Fonoll

Terra de dones és un llibre que posa en relleu l’important paper que exerceixen les dones pageses a Catalunya, un rol que en molts casos no es valora com s’hauria de fer. El llibre és una oportunitat per parlar amb vuit dones pageses de diverses generacions d’arreu, des de les Terres de l’Ebre fins a l’Alt Pirineu, que relaten les seves històries personals i ofereixen la seva visió del món rural. A través del llibre, l’autora intenta plasmar històries que no acostumen a sortir en els grans titulars, relats i moments de vida que s’amaguen al darrere de la senzillesa del dia a dia.

‘Sense dones no hi ha món rural ni món marítim, no hi ha societat’. Teresa Jordà i Roure al pròleg.

El regne | Jo Nesbø | Editorial PROA

L’última novel·la de l’autor noruec Jo Nesbø, que relata la història de dos germans que van quedar orfes abans de complir la majoria d’edat. En un poblet en recessió de les muntanyes de Noruega, en Roy porta una vida senzilla i tranquil·la, però un dia arriba de visita el seu germà petit, acompanyat de la seva dona Shannon, una glamurosa arquitecta. De petits, en Roy el protegia, però ara sembla que en Carl ja no és algú tan indefens com abans. A poc a poc, a mida que l’emprenedor Carl inicia un pla per rellançar el poble i fer-los rics a tots, emergeixen secrets del passat, com ara les morts irresoltes dels seus pares, que posen en Roy entre l’espasa i la paret.