Llibres del mes maig: la nostra selecció de lectures recomanades

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes.

La cueva de los cristales

Fernando Bontempi i Javier Atero. Editorial Umbriel

Arriba la segona part de la sèrie “La cúpula del tiempo”. Després de “La verdadera historia de Robinson Crusoe”, els dos autors tornen a donar vida a la jove parella formada per Robin i Aymara, i els situen en una trepidant i addictiva aventura a la recerca dels secrets de la perduda Atlàntida. Aventura, suspens, referents bíblics i enigmes ancestrals són alguns dels ingredients que trobarem, magistralment combinats, en aquesta trepidant història, amb un final sorprenent. Fernando Bontempi és nascut a Xile i actualment és el cònsol honorari d’aquest país al Principat d’Andorra.

Recomanació llibres La Cueva de Los Cristales100 dones catalanes. 100 inspiracions creatives

Antoni Gelonch. Editorial Viena

Aquest llibre recull els pensaments de cent catalanes que han reflexionat sobre l’art, el procés creatiu i el paper de les dones en la producció artística. Des del segle XIX fins als nostres dies. Des de Rosa Sensat fins a Txell Bonet, passant per Caterina Albert, Aurora Bertrana, Montserrat Roig, Sol Picó, Natza Farré o Lita Cabellut, entre moltes altres. Un centenar de textos seleccionats que resulten especialment inspiradors i que ens fan pensar sobre el fet artístic i sobre l’art de viure. Una festa dels sentits i del pensament, amb dones que han marcat el seu temps i que han alçat la veu per fer evolucionar la societat.

Recomanació llibres 100 dones catalanesSoc feminista i no ho sabia

Ariadna Oltra. Editorial Rosa dels Vents

Reflexions d’una dona que creia que podia fer (quasi) el mateix que un home. Arran del naixement del seu segon fill, la periodista Aridna Oltra es replanteja el paper, els drets i les obligacions de les dones en la societat actual. “Si fa tres anys m’haguessin preguntat si era feminista, hauria dit que no. Jo creia que el feminisme era una cosa passada, antiga, que ja no calia perquè s’havia aconseguit viure amb igualtat. I després de les situacions en què m’he trobar al ser mare treballadora, ho he deixat de creure i aquesta revelació m’ha donat força i m’ha permès entendre la meva vida i el que m’envolta. Perquè sóc feminista i ho he estat sempre, i no ho sabia”.

Recomanació llibres Soc Feminista i no ho sabiaLa màgia de l’ordre

Marie Kondo. Editorial Aguilar

El mètode KonMari de la japonesa Marie Kondo ha revolucionat les llars de mig món. Aquí trobaràs les pautes per endreçar cadascuna de les habitacions de casa teva o del teu lloc de feina, des dels prestatges fins als calaixos, armaris, escriptoris… Un mètode molt senzill amb el qual aprendràs a destriar quins objectes has de guardar i com endreçar-los de manera òptima. No tan sols transformarà el teu espai, sinó que també et canviarà a tu. Transforma casa teva en un espai permanentment net i endreçat i et sorprendrà com pot arribar a canviar la teva vida! Perquè només cal endreçar un cop a la vida, però cal fer-ho bé.

Recomanació llibres La màgia de l'ordre Marie KondoLos crímenes de Alicia

Guillermo Martínez. Editorial Destino

Premi Nadal 2019

Oxford, 1994. La Germandat Lewis Carroll decideix publicar els diaris privats de l’autor d’Alícia al País de les Meravelles. Kristen Hill, una jove becària, viatja per reunir els quaderns originals i descobreix la clau d’una pàgina que va ser misteriosament arrencada. Però Kristen no aconsegueix arribar amb el seu descobriment a la reunió de la Germandat. Una sèrie de crims es desencadena, amb el propòsit aparent d’impedir, una i altra vegada, que el secret d’aquesta pàgina surti a la llum. Qui vol matar el missatger? Quin és el veritable patró darrere d’aquesta successió de crims? Qui i per què està utilitzant el llibre d’Alicia per matar?

Recomanació llibres Los crímenes de Alicia