Andorra, Espanya i Portugal, units pel folklore

Com a part de la celebració del seu 23è aniversari, el Grup de Folklore Casa de Portugal va organitzar la 7a Mostra de Folklore Ibèric, al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. Va ser una trobada acolorida que, a més de mantenir viva l’herència cultural, va unir el millor de les tradicions de països germans com ara Andorra, Espanya i Portugal.

Grupo de Coros y Danzas Pilarica folklore
Foto: Paula Cristina

El Grup de Folklore Casa de Portugal i l’Esbart Valls del Nord, van ser les dues agrupacions folklòriques amfitriones de la nit, mentre que el Rancho Folclórico de Paranho da Beira, de la regió portuguesa de Seia, i el Grupo de Coros y Danzas Pilarica, de Valladolid, van tancar el cartell de col·lectius convidats a la mostra.

Autoritats a la presentació de folklore ibèric
Foto: Paula Cristina

Amb música, dansa i vestits típics de les diferents regions, cada agrupació va tenir el seu moment a l’escenari, on van saber guanyar-se els aplaudiments dels espectadors, entre ells l’empresari Jose Costa, president de Nova Constructora, empresa patrocinadora de l’activitat; Xavier Espot, exministre d’Afers Socials, Justícia i Interior del Principat d’Andorra; Esther París, cònsol menor d’Encamp; i Paulo Alexandre de Carvalho Pisco, diputat pel PS de l’Assemblea de la República de Portugal.

Grup de folklore Casa de Portugal
Foto: Paula Cristina

En cloure la mostra folklòrica, els assistents van gaudir d’una càlida celebració, entre aperitius, música en directe del Grup Euphoria i un bon grapat d’entusiastes que es van animar a ballar.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Actuació folkórica
Foto: Paula Cristina