Persefone més internacional que mai

Després de l’èxit aconseguit a Llatinoamèrica, l’agrupació andorrana encara un nou repte amb una gran gira per Europa acompanyant a la banda australiana Ne Obliviscaris. Durant tot el mes de maig, Persefone portarà la seva música a països com ara Finlàndia, Noruega, Dinamarca, Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, Països Baixos, França, Portugal, Espanya i Àustria. Després dels festivals d’estiu rematarà l’any amb actuacions als Estats Units i al Canadà. Hem parlat amb el Sergi Verdeguer, bateria de la formació musical, que ens ha fet un balanç de les seves actuacions a Llatinoamèrica.

Quina valoració podeu fer de la gira per Llatinoamèrica. Com heu viscut aquesta experiència?

Sens dubte, la gira per Llatinoamèrica ha estat un dels moments més macos de la nostra carrera. Hem pogut gaudir del suport de tot el públic, que feia molts anys que esperava que visitéssim el seu país.

Quines són les impressions amb les quals us heu quedat?

Sobretot, destaquem l’energia del públic, la manera que tenen de viure els concerts i la música en directe, així com tot el caliu que ens han donat durant la nostra estada.

De tots els països que heu visitat, hi ha algú que us hi hagi sorprès?

Potser Costa Rica, ja que és el lloc on més temps hem passat i on hem conegut més gent. Hem pogut passar moments increïbles amb els promotors del concert, fer turisme i tocar en un dels concerts més inoblidables de la història de la banda. 

El públic llatí és molt diferent de l’europeu?

Sí, molt. El públic llatí és molt humil, amb paraules sempre agradables i, a més, molt educat. L’energia que transmeten es contagia i estem segurs que el 50% de l’èxit dels concerts va ser gràcies a ells, ja que no paraven de cantar i ballar totes les notes.

Es podria dir que sou els ambaixadors musicals d’Andorra a l’Amèrica Llatina?

Bé, no sé si és quelcom que hauríem de dir nosaltres o posar-nos l’etiqueta, però si més no, actuem d’aquesta manera. Ens encanta poder portar el nom d’Andorra on toquem, parlar del nostre país, dels nostres costums i de la nostra cultura. Per nosaltres és habitual que ens demanin per Andorra i sempre ho fem de bon gust.

De l’1 al 10, amb quina nota es podria qualificar la gira?

Difícil de respondre, ja que ens agradaria haver tocat a més països, però el balanç és molt positiu.

Ha estat tot color de rosa o us heu trobat amb molts obstacles?

Amb més de 20 dies per Amèrica Llatina, es pot dir que pocs problemes vam tenir. No vam perdre cap maleta, vam arribar sempre a temps amb més de 10 connexions d’avions i molt material, així que tot un èxit! Potser, el més difícil va ser aconseguir els visats d’artista per actuar al Perú, que els vam fer a Bogotà i vam haver d’insistir molt, durant dies… Però com hem dit, pocs obstacles pel que podria haver estat.

Després de l’èxit de la gira, teniu pensat tornar a Llatinoamèrica?

Sí, és clar que sí. Ja hem rebut ofertes per al 2024, tot i que encara no les hem acceptat. És un mercat molt gran i, després de l’èxit d’aquesta gira, tornarem encara amb més motius. De cara al 2024 ja estem treballant en la nostra gira de caps de cartell i estem organitzant el calendari de l’any.

Teniu previst una gira per Europa i després per Nord-amèrica, que ens podeu avançar?

Exacte! Aquest mes de maig marxem durant tot el mes per Europa, amb la banda australiana Ne Obliviscaris. Després dels festivals d’estiu, marxem un mes i mig als Estats Units i al Canadà, a fer la gira més llarga que hem realitzat mai.