Ambeprasad Tublani: “La nostra filosofia de treball és buscar la màxima satisfacció del client”

Foto Cine Color ha esdevingut un dels establiments de major rellevància al Principat d’Andorra, en l’especialització de material fotogràfic i vídeo. Va obrir portes l’any 1997 amb la botiga Mathilde, al Pas de la Casa, i després d’uns anys es va instal·lar a l’Avinguda Meritxell de la capital. Rere l’èxit d’aquest projecte es troba l’esforç i la implicació d’una família. Al capdavant es troba  Ambeprasad Tublani Chandumal i, des de fa més d’un any, s’ha adherit al negoci el seu fill,  Tarun Tublani Ambeprasad. 

Com va començar el seu periple al país?

ATC: Vaig arribar a Andorra, amb 15 anys, des d’un petit llogaret de l’Índia, i em vaig instal·lar al país per buscar feina. Va ser un canvi molt important, però vaig tenir la sort que ja hi era el meu germà vivint al país i va ser més fàcil adaptar-me. Vaig començar la meva carrera laboral, al Pas de la Casa. Al principi em va costar molt aprendre els diferents idiomes que es parlen a Andorra però, al cap de sis mesos, ja sabia defensar-me en francès i castellà. Avui, ja fa 40 anys que visc a Andorra.

Com va néixer la idea d’emprendre un negoci d’aquestes característiques al Principat, així com la seva evolució cap a una botiga especialitzada en la fotografia?

ATC: Els meus primers setze anys al país vaig treballar com a empleat, i després, l’any 1997, vaig muntar la meva pròpia botiga, al Pas de la Casa. No va ser fins a l’any 2008 que la vaig traslladar a Andorra la Vella, a l’Avinguda Meritxell. Vam començar amb la venda d’electrònica en general i, a poc a poc, ens vam anar especialitzant en fotografia i vídeo, per diferenciar-nos de la resta de les botigues del sector. L’any 2015 vam adquirir Foto Cine Color i vam començar a vendre  els nostres productes online, focalitzant el negoci en la fotografia professional. També tenim un espai exclusiu de rellotgeria, prismàtics, telescopis, drons, il·luminació i àudio, entre altres accessoris, que estan relacionats amb l’àrea de la fotografia.

Respecte a la venda online, quina valoració podria fer del seu funcionament?

ATC: Les vendes online estan creixent cada vegada més, la qual cosa s’ha evidenciat durant els primers mesos de la pandèmia. Estem ampliant els nostres serveis, dins i fora del país, i el nostre principal objectiu és que el client se senti satisfet, cada vegada que faci la seva compra, a la nostra botiga online. Oferim finançament per a la compra de material fotogràfic, a través dels bancs del país, i fem el lliurament dels productes d’acord amb la necessitat de cada client. Poden recollir, de manera personal, el material adquirit o bé li ho enviïn a domicili.

Foto Cine Color és una empresa pionera en fotografia i vídeo a Andorra i compta amb una experiència de més de 40 anys oferint un servei de màxima qualitat al seus clients”

I pel que fa als equips de segona mà, de quina manera els treballeu?

ATC: No comprem de manera directa cap equip, sinó que fem un pla de renovació d’aquest. És una manera d’ajudar als nostres clients, que moltes vegades arriben a la botiga amb la idea de canviar els seus equips. El primer pas és fer la valoració del material que porten i, una vegada valorat, ens quedem amb ell com a part del pagament del nou material que adquireixin. Després, aquests mateixos equips, que rebem en forma de pagament, els posem a la venda a la botiga, prèviament revisats i amb una garantia mínima d’un any.

Quins avantatges competitius té Foto Cine Color respecte d’altres botigues del mateix sector?

ATC: La nostra filosofia de treball és buscar la màxima satisfacció del client. Sempre intentem oferir un ampli servei que cobreixi amb totes les expectatives del nostre client, perquè aquest torni una altra vegada a la nostra botiga. Som pioners en el sector, fa molts anys que som al mercat brindant un servei especialitzat, en fotografia i vídeo, i això fa que la gent confiï en el nostre treball. Treballem amb empreses de servei, empreses audiovisuals, fotògrafs i disposem d’una gran cartera de clients que hem pogut fidelitzar, gràcies a oferir un producte i un servei de qualitat.

TTA: Fins i tot, si hi ha algun producte que no tinguem, el busquem per tenir-lo disponible a la botiga. A més, comptem amb un servei extra, que és el manteniment gratis dels equips i l’extensió de la garantia, la qual cosa ens permet diferenciar-nos de la resta i ens dona un gran avantatge postvenda.

Què és el que més demana el client, quant a càmeres fotogràfiques?

TTA: El que més demana són les càmeres sense mirall “mirrorless”, ja que, els que ja compten amb una càmera rèflex, volen fer el pas per canviar d’equip. També té molta demanda tot el material relacionat amb aquestes càmeres, com ara objectius, noves targetes de memòria, així com flaixos més versàtils, entre altres accessoris. Treballem amb les principals marques del mercat com ara Sony, Nikon, Canon i Leica, entre altres.

Si haguéssiu de recomanar-li, a un principiant, una càmera fotogràfica, quines característiques hauria de complir i quines marques i models teniu disponibles per a aquest tipus de client?

ATC: El meu consell és que compri una càmera que disposi d’un bon sensor, com a mínim APS-C o ‘full frame’. Per als principiants, tenim un kit de la marca Canon, model EOS 2000D, que està per sota dels 400 €. És una molt bona càmera per començar en el món de la fotografia.

TTA: En línies generals, l’important és que el client s’emporti una bona càmera, que tingui marge de millora. La càmera ha de tenir un sensor gran, que li permeti fer fotografia i vídeo en bones condicions i que, després, la pugui millorar amb més accessoris.

Al marge de les càmeres comercialitzeu drons… Qualsevol persona pot adquirir un dron?

ATC: Sí, qualsevol persona pot comprar un dron per a ús personal o professional, a la nostra botiga, no necessita acreditar cap mena de permís. No obstant això, d’acord amb el tipus de dron que compri, el Govern li exigirà o no una llicència per manipular-lo. Els drons que pesen menys de 250 grams estan autoritzats per als particulars i no requereixen cap mena de permís. Tenim altres drons més grans, que estan per sota dels 1000 €, que, en aquests casos, l’usuari sí que ha de comptar amb un permís per a després poder-lo manipular. Per això, sempre li recordem al client, abans que faci la compra, la normativa d’Andorra, respecte de l’espai aeri, perquè la tingui en compte.

Tarun… estàs treballant al costat del teu pare a la botiga. Com ho portes i quines perspectives de futur tens?

TTA: Fa un any i mig que estic treballant a Foto Cine Color. Abans, vaig estar a Madrid formant-me com a fotògraf en EFTI. Vaig treballar com a fotògraf de moda i després vaig començar a treballar amb el meu pare. He après molt d’ell i haig de continuar aprenent. Ara, em sento amb suficient experiència per estar al capdavant de la botiga i assessorar la gent en fotografia. En un futur, m’agradaria expandir els horitzons del negoci a altres països i ampliar la gama de serveis, per fer de Foto Cine Color una marca i empresa reconeguda en el sector fotogràfic a nivell europeu.

ATC: La nostra idea és continuar ampliant el negoci familiar, mantenir la nostra filosofia de treball, per satisfer les necessitats dels nostres clients, i oferir el millor servei en el camp de la fotografia i el vídeo.

democrates 2023