Antonio Zafra: “Cheap Cut és qualitat i bon preu”

Antonio Zafra i Enrique Gracià es troben al capdavant d’un nou model de negoci, que es va instal·lar a Andorra un any enrere i que trenca amb els estàndards aleshores existents. Es tracta de Cheap Cut, un nou concepte de perruqueria, que  reuneix qualitat, un excel·lent servei i el millor preu. En l’actualitat compten amb set sucursals a Espanya, una a Andorra i, si les circumstàncies ho permeten, abans de cap d’any, obriran un altre saló al Principat.

Fotos: Noelia Farias
Què us va impulsar a tirar endavant un projecte d’aquestes característiques? Per què aquest model de negoci en un sector tan competitiu com el món de la perruqueria i la bellesa?

Parlant amb l’Enrique, i avaluant el comportament del sector, ens vam adonar que hi havia un nínxol de mercat que no s’estava cobrint; perquè hi ha perruqueries, o molt cares o molt barates, però no existeix un terme mig. Els salons amb preus baixos tenen, en general, productes molt dolents, mentre que, les perruqueries de més qualitat, tenen productes molt bons, però molt cars. Per això, vàrem decidir tirar endavant un model de negoci que trenqués amb aquests estàndards. Oferim un tracte professional i qualitat en el servei, utilitzant les millors marques de productes i, a un molt bon preu.

Quan es posa en marxa el projecte, tant a Andorra com a Espanya?

La marca Cheap Cut es crea l’any 2019 però, arran de la pandèmia, l’expansió del projecte es va anar postergant i l’obertura dels salons la vàrem començar el 2020. Primer a Andorra i després a Espanya. Tenim previst fer l’obertura de deu salons més al llarg d’aquest any. Pròximament farem l’obertura a Valladolid, Burgos, Gijón i Oviedo. De cara al Cap d’Any, la nostra intenció és instal·lar un segon centre de perruqueria a Andorra. El nostre objectiu és tenir 50 franquícies pròpies en un termini de quatre anys.

En cas que algú decideixi emprendre un projecte de perruqueria, que segueixi els estàndards de Cheap Cut, pot accedir a una franquícia de la marca?

Sí, s’ha de posar en contacte amb nosaltres per concretar els detalls. El contracte té una durada de cinc anys. Nosaltres ens encarregarem de muntar el saló, així com triar la ubicació del local, per assegurar-nos que en la zona on s’instal·la pugui gaudir d’un bon funcionament. També avaluem la idoneïtat del possible comprador de la franquícia, sobretot, si té coneixements del sector per a poder procedir a la cessió de la marca. Una vegada que ens posem d’acord, s’ha de pagar el cànon de la franquícia, que són 25.000 € més IVA. Aquest cost inclou el saló ja muntat, la decoració, els estris, miralls, assecadors, renta caps i la cartelleria exterior. L’única compra que ha de fer el franquiciat és la del material que utilitzarà com ara el tint o el xampú; és a dir, tot el que es refereix a productes de consum. Nosaltres posem a la seva disposició un kit bàsic, que el franquiciat pot triar o ampliar, si ho desitja, perquè ha de treballar amb les marques que tenim disponibles en tots els nostres locals.

Creus que els clients poden associar preus baixos amb mala qualitat?

Sí, moltes vegades s’associa un preu baix amb mala qualitat, però aquest concepte l’estem canviant. Que siguem barats no significa que tinguem mala qualitat. Treballem amb les millors marques, no tenim marques blanques, ni cap marca pròpia. Qualsevol client que entri als nostres salons ho pot comprovar. En tots els nostres locals treballem amb marques internacionals i reconegudes com ara Wella, Farmavita, Sebastian Professional, Salerm i Professional Cosmetic, entre altres. En Cheap Cut el client trobarà els millors productes al millor preu.

Després de l’obertura de Cheap Cut Andorra, quina ha estat la resposta de la gent? El client d’Andorra és més exigent que el d’Espanya?

Estem molt contents per l’acceptació que hem tingut al país. El públic d’Andorra és un públic molt exigent, perquè el nivell de salons al Principat és molt bo. Per això, no podíem entrar a Andorra oferint un servei o utilitzant determinats productes que no estiguessin a l’altura de la resta de les perruqueries de la zona. Perquè, per més que ofereixis uns preus baixos, si el client no rep un bon servei i està disconforme amb els productes que utilitzem, no torna més. És molt difícil trobar al país preus iguals als nostres, i amb la qualitat de servei que tenim.

Quin és el secret de Cheap Cut per acabar fidelitzant els vostres clients?

Si tu tens bons professionals, productes de qualitat, amb bones marques i a un bon preu, el client segur que torna. Per això, els nostres locals estan funcionant molt bé. El client sap que ha pagat molt menys que en altres salons, per un servei de molt bona qualitat i amb el qual obté el resultat que desitja o, fins i tot molt millor, per això torna. Però, no només torna aquest client, sinó també els seus familiars i amics. El nostre servei es basa en la qualitat i el bon preu.

Pel que fa als serveis, no només abasten perruqueria sinó també estètica, no?

Tenim un portafolis de serveis molt ampli, que cobreix gran part de les necessitats del sector de la perruqueria i de l’estètica.  Oferim serveis de perruqueria, tall i color. També fem diferents tipus d’allisats amb queratina, l’allisat japonès i el brasiler. Com a novetat, fa dos mesos que hem incorporat la nanoplàstia, un allisat orgànic natural, que funciona molt bé. A més, tenim tractaments capil·lars de reparació i anticaiguda, per a tota mena de cabells, i fem recollits per a qualsevol esdeveniment, sigui noces, comunions, o graduacions.

D’altra banda, disposem d’un complet servei d’estètica, que inclou depilació, extensió de pestanyes, tractaments facials i corporals reductors, manicura i pedicura. Tant a Andorra com a Espanya, oferim el servei de perruques, que s’ajusta a les necessitats de cada client.

En què consisteix aquest servei de perruca?

Aquest servei el treballem amb Salerm. Disposem de perruques per a totes aquelles persones que les necessitin, sigui per un problema de salut o perquè li agrada canviar de look. En tots els salons disposem d’una sala vip, on el client podrà accedir al catàleg de perruques, així com emprovar-se les mostres que hi hagi disponibles. Això sí, es fan sota comanda. Són de pèl natural, artificial i mixtes.

Si parlem de tendències en color i tall, quines són les que predominaran aquest estiu?

El tall bullet i el tall shag són els que més es portaran aquest estiu. Són talls molt capejats i amb serrells molt despentinats. Si bé són talls molt antics, aquesta temporada es tornen a posar de moda. Quant als recollits, es portaran molt les trenes de ‘globito’ i les cues baixes, sobretot per a les cabelleres XXL. Pel que fa als colors, per a les morenes es portaran els colors càlids i les metxes contouring. Les rosses hauran de contornejar més la cara, amb flocs rossos a la part del davant, i no tan amunt les balayage, sinó una miqueta més baixes. Les atrevides portaran colors fantasia en tons més fumats, com ara els rosa o liles.

Per últim, quins són els consells que ens dona Cheap Cut per a la cura del cabell?

El principal, és l’ús del protector solar per al cabell, i molt important és que, després d’anar a la platja, vinguin als nostres salons, perquè aquí tenim tots els tractaments intensius i acumulatius necessaris per enfortir el cabell. A més, cada client es pot emportar a casa diferents productes per continuar amb el tractament a casa seva.