Arantxa Rubiol: “Andjobnow és una plataforma ideal per trobar feina”

Fa tot just un mes que l’Arantxa Rubiol ha creat Andjobnow, la primera plataforma per Internet que posa en contacte les empreses que busquen treballadors amb les persones que busquen feina. En les primeres tres setmanes d’activitat, ja comptaven amb 2.250 descàrregues.

Què és Andjobnow?

És una web i una aplicació destinades a facilitar l’accés als llocs de treball que ofereix el mercat. La web www.andjobnow.com està encarada a les empreses i l’aplicació, als usuaris, que també poden accedir a la web. És una plataforma on tothom hi pot entrar, on la finalitat principal és oferir a les empreses la possibilitat de trobar talents, i on les persones que busquen treball, visquin o no a Andorra, poden penjar les seves dades i el seu currículum perquè les companyies puguin contractar-los. Només volia comentar-te la primera dada de descàrregues.

Les empreses han de ser d’Andorra?

Sí, hem creat la plataforma adreçada al mercat andorrà, però els candidats als llocs de treball poden venir de fora. En el cas que una empresa els contracti, nosaltres ens ocupem de tots els tràmits legals perquè puguin venir a treballar aquí.

“Les empreses han de pagar una quota mínima per tenir accés als candidats, a les seves dades i al seu currículum”

I això té un cost?

Per a l’usuari és gratuït. En canvi, les empreses han de pagar una quota mínima per tenir accés als candidats, a les seves dades i al seu currículum. En aquest sentit, estem insistint en què els usuaris incloguin el seu currículum en les seves dades, perquè a vegades no ho feien. Volem que el servei sigui complet i molt professional, per això és important que quan un empresari analitzi un candidat, pugui veure el seu currículum; a partir d’ara, serà obligatori incloure’l.

Quant han de pagar les empreses?

Per veure els perfils dels candidats, no han de pagar res. Només té un cost quan l’empresari vol accedir a les seves dades. El cost és de 20 euros per perfil, tot i que tenim uns forfets mensuals que permeten veure sis usuaris per 60 euros, és a dir, que paguen 10 euros per candidat.

Andjobnow Arantxa Rubiol
Foto: McGrau
Com està funcionant?

Fa tres setmanes que vam començar, i ja tenim 2.250 descàrregues d’usuaris i uns 700 que estan interessats en trobar feina o canviar de lloc de treball. Pel que fa a les empreses, vam començar amb nou i ara ja n’hi ha 90.

Quins són els principals sectors d’activitat que entren a la plataforma?

Sobretot l’hostaleria, l’administració, les finances i el comerç, tot i que també tenim candidats del sector de la construcció.

“La plataforma està adreçada al mercat andorrà, però els candidats als llocs de treball poden venir de fora”

Quantes ofertes de treball teniu actualment?

Ara mateix, en tenim penjades un total de 46, que els usuaris poden veure i registrar-se perquè les empreses puguin contactar-los si el seu perfil respon al lloc de treball que s’ofereix.

L’empresa paga per penjar l’oferta de treball?

No, ni l’empresa paga per publicar l’oferta ni l’usuari per accedir-hi. El cost el té només l’empresari quan vol obtenir les dades del candidat.

Com se li va acudir muntar aquesta plataforma?

Estava treballant en una empresa i tenia ganes de canviar d’activitat. Fa un parell d’anys vaig fer un curs d’emprenedoria, vaig fer un estudi de prospecció de mercat i em vaig decidir a engegar el projecte. Estic molt contenta dels primers resultats.

Fins a on voleu arribar?

A ser líders en el mercat laboral andorrà, centralitzar l’oferta i la demanda a la nostra plataforma. Actualment estem treballant per millorar el funcionament i adaptar-lo encara mes als usuaris i a les empreses i que dintre d’un parell de setmanes, es realitzaran les noves millores.