Émo, la cuina del Pablo Urcelay

Veure treballar el Pablo Urcelay, el xef de l’Émo, és un cúmul de sensacions. Posa l’ànima en tot el que fa i això es tradueix en una cuina creativa i que desperta emocions a flor de pell. Ell mateix va a buscar els productes del bosc que després incorpora a la cuina.

El restaurant Émo, a l’Hotel Palomé, a Erts, després de tres anys de bon treball, ha aconseguit fer-se una clientela fidel i que sempre està a l’expectativa de les últimes creacions del Pablo, que els sorprèn amb creacions innovadores i amb la qualitat com a norma. Ara mateix, de cara al menú que presentaran a l’Andorra a Taula, està treballant els cromatismes, jugant amb els productes que tenen els colors d’Andorra a la tardor i a l’hivern. El resultat serà increïble, segur.

Xef Pablo Urcelay
Foto: César De Pablos

Els plats són tot un regal per als sentits, ja que no solament els sabors són extraordinaris, sinó que la manera de presentar-los és delicada i subtil. El Pablo, originari d’Oñate, Guipúscoa, és d’una nissaga de cuiners, i ha viscut la cuina des que era petit. És un cuiner apassionat, inquiet, creatiu i amb ganes d’enriquir sense parar el seu bagatge gastronòmic, fent una simbiosi entre la cuina andorrana i la de la seva terra. Fa una cuina senzilla, amb producte de proximitat i, quan és possible, de collita pròpia. El control de la cocció és un dels seus secrets, i sempre té un gran respecte pel producte.

Proposa una carta variada i un menú gastronòmic amb una excel·lent relació qualitat-preu, amb plats com el pastís de cap-roig, el foie mi-cuit amb xarop d’avet, o el bacallà al pil pil, sense deixar de banda les extraordinàries postres.