ATSA: “Ens fa competitius les nostres arrels andorranes, que ens permeten mantenir la nostra essència”

Proximitat, confiança i suport són els valors que fan d’ATSA una empresa andorrana de projecció internacional, amb serveis de comptabilitat i fiscalitat, aquest últim, cada vegada més demandat per clients particulars i grans empreses. Gala Pallás, gerent d’ATSA, assegura que la clau per continuar sent un referent, en el mercat andorrà, és oferir serveis de qualitat i amb la màxima professionalitat.

Hi ha un important nombre d’assessories i gestories al país. Quin és l’avantatge competitiu d’ATSA respecte de la resta?

L’avantatge competitiu d’ATSA és pertànyer a un grup d’assessories econòmiques i fiscals molt presents a Espanya, França i Alemanya, MORISON ACPM, la qual cosa ens permet accedir a importants professionals, no només en l’àrea fiscal, sinó també en l’àrea legal i d’auditoria, que ens poden ajudar a resoldre qualsevol problema que li pugui sorgir a una empresa. A banda d’aquesta internalització, a la qual tenim accés, també ens fa competitius les nostres arrels andorranes, amb socis andorrans, que ens permet mantenir la nostra essència, així com el compromís d’oferir al client un servei de proximitat.

Amb l’arribada dels ‘Influencers’ al país, han rebut moltes consultes? Quins beneficis tenen a Andorra que no tenen al seu país d’origen?

Sí, hem rebut consultes, però més de consultors informàtics que d’Influencers. És a dir, gent que no és tan mediàtica com els que han aparegut en els mitjans de comunicació. Alguns d’ells han materialitzat la seva consulta en un canvi de residència a Andorra. Si parlem de beneficis, el més immediat està lligat a la fiscalitat, ja que la majoria d’aquestes persones arriba d’Espanya o d’altres països on la pressió fiscal és molt més elevada. Però també lloen la connexió a internet que tenim al nostre país, igual que l’accessibilitat a la naturalesa i als esports que es poden fer a Andorra.

Ha crescut el nombre de consultes per part d’autònoms i empreses que han d’enfrontar-se a problemes econòmics i fiscals, ja que no han pogut treballar o facturar, a causa de la pandèmia?

Sí, l’any passat va augmentar el nombre de consultes, ja que moltes empreses es van acollir als ERTOS, a crèdits tous i a la reducció del lloguer. I alguns autònoms van haver de demanar reducció o suspensió de la cotització, perquè no van poder exercir la seva activitat. Va ser un any molt intens, perquè a banda del treball que fem normalment, vam haver d’estudiar, comunicar i aplicar la nova normativa sorgida arran de la pandèmia.

De tots els serveis que ofereixen a ATSA, quin és el més demanat?

Sens dubte, la comptabilitat i les declaracions fiscals (IRPF, IGI, Impost de Societats), aquest són els serveis més sol·licitats. Però també fem assessorament integral a tots aquells que volen establir-se al país, així com tràmits de residència, obertures i modificacions de negoci, etc.

Què ha de tenir en compte una empresa per afrontar el futur amb tranquil·litat?

Abans de res, ha de fer un pla econòmic elaborat, per a saber si és capaç de sobreviure a aquests temps difícils, i prendre mesures. Es poden demanar ajudes, retallar la despesa, o enfocar el negoci a una activitat paral·lela. Cal analitzar i reflexionar, si s’analitza la situació a temps, es poden prevenir uns certs riscos futurs.

Quines són les pròximes obligacions a les quals s’enfronten les empreses i els particulars?

Les empreses tenen l’obligació de presentar comptes anuals i impostos de societats, abans del 31 de juliol i, les persones físiques l’IRPF, abans del 30 de setembre. A tots els que necessitin ajuda, ens poden fer la seva consulta i els atendrem amb el màxim de professionalitat.