Anna Alcaide, l’as de la micropigmentació i el microblading a Andorra

Pot ser que les paraules micropigmentació i microblading no siguin molt comunes, però, quan es tracta d’aquestes tècniques, l’Anna Alcaide és una referència inequívoca. Amb 7 anys d’experiència en micropigmentació, eleva el concepte de maquillatge permanent, elegant i casual per a les dones que estimen el més natural.

Què és la micropigmentació?

És un tractament estètic de maquillatge permanent, que consisteix en inserir pigments en la pell, amb la finalitat de realçar alguns trets característics del cos, com ara els ulls, els llavis, les celles o el pit. El microblading, per la seva banda, també és un tractament de maquillatge permanent, però pensat per a imitar el pèl; és de major precisió i de traços més fins, que donen resultats més reals i naturals en zones com les celles. Cal destacar que aquests tractaments no són dolorosos, tot i que cada zona d’aplicació té una sensibilitat diferent.

Quan vas començar en aquest món?

Soc especialista en micropigmentació, a Andorra la Vella, des del 2013. La veritat és que tot ha anat de manera molt ràpida, ja que aquesta és una passió que em permet ajudar a moltes dones a sentir-se més còmodes amb elles mateixes, amb els seus cossos, perquè puguin mostrar la seva millor versió amb tota confiança. Enguany, he pogut complir un altre somni, que va ser convertir-me en la primera Màster d’Espanya i Andorra en micropigmentació d’ulls i llavis per a Beauty Angels Academy.

Sens dubte, aquesta és una fita molt important en la teva carrera professional. Com ho portes? Significa això que hauràs de deixar de banda el teu centre estètic?

No, en cap cas! Ser Màster de Beauty Angels Academy no comporta cap obstacle per a continuar dedicant-me al meu centre, on puc gaudir de la meva feina i veure com tantes dones surten contentes amb els resultats i noten una millora de la seva autoestima. El fet de ser Màster de Beauty Angels Academy és un complement que m’ajudarà a créixer com a professional, al mateix temps que ensenyo als meus alumnes les tècniques de micropigmentació i els contagio la meva passió pel maquillatge permanent.

Quin ha estat l’element clau per consolidar-te com a una professional de referència al nostre país?

El meu inici va ser crear el meu propi negoci, un saló de bellesa que va aconseguir tenir prestigi. Però l’amor, la constància i la disciplina per aprendre més, em van portar més lluny. Després de moltes hores de pràctica, convicció i esforç, he aconseguit convertir-me en professora d’una acadèmia de molt prestigi. Si he de resumir-lo tot en una sola paraula, aquesta seria: passió.

Com t’han afectat aquests dies de confinament?

He aprofitat aquests dies per a millorar i practicar diferents tècniques, amb formacions online i a través de pràctiques sobre làtex i models virtuals. Com moltes persones del país, hem tancat les portes de manera preventiva fins a nou avís, seguint les mesures decretades pel Govern. Estem adaptant-nos a les noves mesures de seguretat i sanitàries perquè la tornada sigui segura, tant per a les clientes com per a mi, i poder realitzar els tractaments en un entorn segur.

Anna Alcaide

Més info