Jordi Paris: “Les 5* són la recompensa al treball i l’esforç de tot l’equip de Park Piolets”

L’hotel, situat a 1.817 metros d’altitud, i ubicat just al centre de Grandvalira, l’estació d’esquí més extensa del Sud d’Europa, rebrà a partir del pròxim mes de desembre la seva 5a estrella, una fita que reconeix els anys d’esforç i dedicació de tots els que formen part de Park Piolets i que, aleshores, permetrà que tots els clients que triïn Andorra com a destinació de vacances, puguin viure una experiència memorable. Jordi Paris, director general de l’establiment, ens explica alguns detalls d’aquest canvi que elevarà la categoria de l’hotel i que permetrà als clients gaudir d’una de les millors instal·lacions i serveis al país.

Text i foto: Noelia Farias
Park Piolets pujarà a la categoria de 5* a partir del desembre, què suposa per a l’hotel aquest canvi?

Les 5* són la recompensa al treball i a l’esforç que tot l’equip de Park Piolets ha fet al llarg d’aquests últims anys per situar el nostre hotel com un dels establiments de referència dins de l’oferta hotelera i turística del país. Aquest canvi es farà el mes de desembre, perquè en aquella data inaugurarem la temporada d’hivern i també del nou exercici.

Quins factors han afavorit perquè es pogués fer aquest pas endavant?

Sens dubte, un dels factors que més ha incidit per a fer aquest pas en el canvi de categoria han estat les conseqüències que ens ha deixat la pandèmia de la COVID-19. En aquests últims tres anys, després de realitzar una reforma total de les instal·lacions i d’observar i analitzar els nous hàbits dels turistes, les tendències ens indiquen que els clients busquen experiències, cada vegada més, d’un nivell superior. Per això, Park Piolets ha dissenyat un producte per aquest perfil d’usuari, que vol gaudir i viure una experiència que l’emocioni, la recordi i l’acabi explicant. Tenim totes les eines per oferir a aquest tipus de client un servei de qualitat, d’excel·lència i molt més personalitzat que, sens dubte, cobrirà les seves màximes expectatives. Aquest ha estat el nostre pas endavant.

El canvi de categoria repercutirà en la vostra escala de preus?

Sí perquè en canviar de categoria, el nombre de serveis que ofereix l’hotel també s’amplia. També s’ha de tenir en compte que la situació de guerra per la qual travessa Ucraïna i Rússia, així com la crisi econòmica a nivell mundial, per culpa les conseqüències de la pandèmia han repercutit en tots els sectors i també en els costos. Els preus han pujat en totes les línies i, evidentment, en ampliar l’oferta de serveis els preus també augmenten, ja que, per a poder donar aquests serveis als nostres clients, és necessari contractar més personal, la qual cosa també suposa un cost afegit. Així i tot, la proposta del Park Piolets continuarà sent molt competitiva dins de l’oferta hotelera del país.

De quina manera ha repercutit aquest canvi en l’equip de treball de l’hotel?

Ha estat tot un repte per al departament de recursos humans. És un treball que s’ha planificat durant molt de temps per arribar a debutar amb aquesta nova categoria amb la millor preparació possible. Això ens obliga donar un servei amb la qualitat i el nivell establert. Per tant, és un esforç  conjunt que s’ha fet des de tots els departaments de l’hotel, des de recursos humans, cuina, habitacions, venda i màrqueting. Tots ens hem preparat per poder atendre al client nou i vell i complir amb les seves expectatives i els rigorosos estàndards d’exigència.

Un client no només se sent satisfet per les instal·lacions i serveis que oferiu, sinó també pel tracte que rep. Quin paper juga l’equip humà i professional amb el qual treballeu?

L’equip humà que tenim és fonamental, perquè són les persones que estan en contacte directe amb els nostres clients. Ells són els artífexs i els responsables que els clients se sentin com a casa seva, fent de la seva estada una experiència memorable. Quan comença cada temporada, l’equip rep dos dies de formació, de coneixement del país i dels nostres serveis. Fem aquesta inversió perquè el personal se senti part del nostre hotel, tingui sentiment de pertinença i, aleshores, estigui format i instruït en els procediments i maneres amb les quals s’ha d’atendre el client, i així poder resoldre totes les situacions que esdevinguin.

Es podria dir que amb l’assoliment d’aquesta fita, el grup hoteler ha aconseguit l’excel·lència?

Hem arribat a l’excel·lència de la categoria 4 estrelles i ara començarem a fer els primers passos en la categoria 5 estrelles. Aquesta fita posicionarà al nostre hotel com una de les millors opcions per fer viure als nostres clients experiències memorables durant la temporada d’hivern, però també a l’estiu. Park Piolets forma part de la prestigiosa marca Preferred Hotels & Resorts dins de la categoria Lifestyle, un  segell internacional que engloba els hotels que mantenen la seva identitat i que destaquen per oferir estades atractives i de primer nivell.

“Aquesta fita posicionarà el nostre hotel com una de les millors opcions per fer viure als nostres clients experiències memorables”

Sabem que heu creat noves habitacions amb més comoditats per als vostres clients. Podem saber quines característiques tenen i quins nous serveis s’hi poden trobar?

Les noves habitacions, que s’anomenaran Deluxe, són totes les que estan orientades amb vista a les muntanyes i que disposen de balcó central en aquesta direcció. Les 18 habitacions compten amb un equipament d’última generació, Smart TV de 43’’, altaveu de música amb bluetooth,  màquina de cafè Nespresso, minibar, ‘amenities’ especials de benvinguda i un equipament de llit de categoria superior. Tot mantenint l’estil d’hotel de muntanya. Cal destacar que tots els espais de l’establiment,  des dels seus serveis com ara l’spa & wellness, els restaurants, i les habitacions, estan orientats a la muntanya.

La gastronomia ha estat punta de llança de la identitat de Park Piolets. N’hi haurà canvis o novetats?

Enguany incorporarem l’assessorament gastronòmic del Xef italià Andrea Tumbarello. Andrea aportarà plats de la cuina tradicional italiana, que s’incorporaran a dos punts de venda durant aquesta temporada d’hivern. Per una banda, al Restaurant Bufet by Andrea Tumbarello i també al Lounge Bar.

De l’u al deu, com de compromès està l’establiment amb la sostenibilitat i el medi ambient?

L’hotel està compromès amb un 9, per no dir un 10. Des del primer moment en què aquest establiment ha començat amb les reformes, totes han estat orientades a l’eficiència energètica i ha de reduir l’impacte mediambiental que produïen els diferents tipus d’energia. Consumim una energia neta, la calefacció i l’aigua calenta ens arriba per la xarxa d’ectotèrmia de FEDA, de la Vall d’Incles, tractem les aigües de l’spa amb sals de magnesi i els productes dels tractaments i massatges són 100% naturals. Som un green hotel, tot i que encara no disposem d’un segell que així ho acrediti.

 Cap a quin objectiu apunta Park Piolets a curt i mitjà termini?

Sens dubte, els nostres esforços continuaran centrats a oferir el millor servei per als nostres clients i continuar sent una de les millors referències dins de l’oferta hotelera d’Andorra.