(+Fotos) Ordino celebra el 2n aniversari de la Reserva de la Biosfera

La presentació del llibre ‘Biosfera’, de Sergi Pérez Moreno, i l’exposició fotogràfica que porta el mateix nom, instal·lada a la plaça de la Closa, van donar el tret de sortida a l’ampli programa d’activitats organitzades per la corporació comunal per a celebrar el segon aniversari de la nominació de la parròquia d’Ordino com a Reserva de la Biosfera.

Fotos: Noelia Farias

Si bé la majoria de les activitats es concentraran durant el cap de setmana, més concretament el dia 27 d’octubre, la inauguració de la mostra fotogràfica ideada per Sergi Pérez Moreno, juntament amb la presentació del llibre ‘Biosfera’, del qual s’han extret les imatges per a fer l’exposició, van donar inici als actes, que es van celebrar per commemorar la declaració d’Ordino com a Reserva de la Biosfera.

2n aniversari Reserva de la Biosfera, Ordino

Dividit en quatre eixos: la terra, les persones, la biosfera i el futur, el llibre és un agraïment a les persones que han treballat, conjugant harmoniosament la modernitat i la identitat d’Ordino, per garantir l’equilibri entre el desenvolupament econòmic, la qualitat de vida i la conservació de l’entorn natural.  Fet que ha permès que, el dia d’avui, Ordino sigui la primera parròquia  del país en obtenir la distinció com a Reserva de la Biosfera i formar part del llistat de la UNESCO.

El principal objectiu de la publicació és fer viatjar als lectors, a través de les imatges, en el temps, la cultura, els costums i els paisatges d’Ordino, perquè puguin conèixer una mica més de la parròquia, que “és un veritable paradís entre les muntanyes”. “Ordino és un diamant preuat, petit en la immensitat de la Terra, però gegant en bellesa i encís”, va assenyalar la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, durant l’acte de presentació.