Albert Llimós, guardonat amb el Premi Àlex Lliteras de periodisme esportiu

El periodista català, Albert Llimós, va ser guardonat en la segona edició del Premi Àlex Lliteras pel seu reportatge publicat al Diari Ara, ’20 anys d’abusos d’un entrenador del Barça en una escola’, que explica el cas d’Albert Benaiges.

Fotos: Noelia Farias

El passat 20 d’octubre, el Centre de Congressos d’Andorra la Vella va acollir la segona edició del certamen – organitzat de manera conjunta pel MoraBanc Andorra, el Diari d’Andorra i Ràdio i Televisió d’Andorra -, que té com a finalitat reconèixer l’excel·lència en la feina periodística entorn de l’esport en català i homenatjar la figura del periodista andorrà, Àlex Lliteras.

El premi, dotat amb 5.000 euros aportats pel Govern d’Andorra, va suposar 4.000 euros pel guanyador i 1.000 euros per a l’accèssit, i va ser lliurat per la ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva i el secretat d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.

Durant l’acte d’entrega, Justo Ruiz va destacar els valors impulsats per Àlex Lliteras i la seva tasca periodística. Tanmateix, va assenyalar que el guardó té la voluntat d’estimular i incentivar la creació periodística en el camp esportiu, seguint la línia del Premi Pirene de Periodisme.

Premi i accèssit

Pel que fa al reportatge premiat, ’20 anys d’abusos d’un entrenador del Barça en una escola’, el jurat va destacar la tasca d’investigació realitzada pel periodista català, Albert Llimós, i el tractament d’un tema d’interès general, com ara l’abús sexual.

’20 anys d’abusos d’un entrenador del Barça en una escola’
guanyador del premi Lliteras

Quant a l’accèssit, ‘El Cas CF REUS. Buscant culpable’ va ser el guanyador. Es tracta d’un treball elaborat per Andreu Rauet Munté, Victor Gómez Piñol i Adrià Tella Pascual, en el qual es va valorar la professionalització del projecte, tot i que hagi estat realitzat per estudiants de periodisme.

Ruth Gumbau i Panenka

Abans de l’entrega  de premis, es va celebrar una xerrada sobre el model de la revista Panenka, a càrrec de Roger Xuriach i Marcel Beltrán, dos dels responsables d’una de les publicacions de més prestigi dels últims anys en l’àmbit del periodisme esportiu.

L’acte, també va comptar amb la intervenció de Ruth Gumbau, jurat i periodista del departament d’esports de TV3, que durant anys va estar treballant per a diferents mitjans de comunicació andorrans.