Naiara Hernández, l’encant d’una veu polivalent

Supera per poc els 30 anys, però a simple vista es nota que és una dona molt decidida que ha estat capaç de trobar l’equilibri entre l’esport, la responsabilitat de portar les regnes de la seva empresa i la seva passió, el cant. En l’actualitat és vocalista de Kool Age, agrupació amb la qual ha passat per diferents escenaris del Principat.

Text i fotos: César De Pablos
D’on prové aquesta vena musical?

Fixa-t’hi. Des de molt petita, cantava a casa amb el meu pare. Ell és qui va influir realment en aquesta vena artística com tu dius, ja que cantava superbé, encara que mai s’hi va dedicar formalment. També, de petita, feia classes de solfeig i piano i, posteriorment, vaig començar a fer classes de cant.

Fora d’entrevista em deies que formaves part d’una banda de pop-rock i que ara cantes amb Kool Age. Com definiries l’estil de l’agrupació?

El grup l’integrem Flàvio Vento, pianista; Manel Malagueta, la veu masculina, i jo com a veu femenina. Toquem diferents gèneres i adaptem el repertori a la festa o esdeveniment al qual anirem a tocar, passant pel rock i el pop fins a la balada, cúmbia, bachata, boleros, pasdoble…

I quin estil t’agrada més?

He descobert que m’agrada molt la cúmbia, un estil que no havia cantat anteriorment i que ara m’encanta, tot i que em continuen agradant moltíssim el rock, el pop i la balada.

“He descobert que m’agrada molt la cúmbia, un estil que no havia cantat anteriorment i que ara m’encanta”

Quins cantants mai no poden faltar en el vostre repertori?

Tenim a Frank Sinatra, el pop espanyol de l’‘Oreja de van Gogh’, la cúmbia de Selena, una mica de Turner, d’Elton John, Michael Jackson… Aquests són els nostres imprescindibles.

Kool Age és un nom curiós, per què el vau escollir?

La veritat és que tot va sorgir d’una pluja d’idees i vam trobar que aquest era el més adient, ja que és una barreja entre la paraula collage, que simbolitza la fusió de diferents gèneres, i l’expressió ‘època cool’ (kool age). Aquesta és la base de la idea.

Parlem dels teus companys. Com són?

T’he de dir que el Flàvio pot ser el millor músic amb el qual mai he tocat, podria dir que fins i tot és dels millors músics del país. T’ho garanteixo (riu). A més a més, té una àmplia experiència musical. El Manel també és un cantant amb molt rodatge, que ha fet de bateria i veu en alguna orquestra. Ell és una persona amb un carisma increïble que sap transmetre la seva experiència a l’escenari.

Noto molta admiració i respecte envers tots dos, però quina sensació et genera el fet de compartir stage amb ells?

Com que hi havia una època en què no havia pogut cantar, els primers dies en el grup van ser com fer els primers passos i a vegades em preguntava si estaria a l’altura. Però, mentre ha avançat el temps, m’hi he adaptat i fins i tot he pogut aprendre diferents coses que m’han permès millorar la meva tècnica. A banda de ser els meus companys musicals, són com la meva família.

Entenc que vau tenir un recital molt recentment amb motiu de les festes. Com us hi va anar?

Sí! Vam oferir un concert de Cap d’Any al restaurant La Pampa i ens hi va anar molt bé! Hi vam presentar un repertori molt variat que va tenir des de rock i pop, i fins i tot una mica de reggaeton. Ens vam adaptar a les peticions del client i al tipus de públic. Hem de dir que enguany hem estat ben actius a les festes majors d’Encamp i Santa Coloma, a esdeveniments privats i a diferents celebracions per a la gent gran al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Ha estat increïble (riu)!

Esportista, empresària i cantant. No ha de ser fàcil fer que giri la roda amb tot plegat.

Reconec que hi ha moments en què em saturo però, al cap i a la fi, com que estic fent coses que m’agraden, sempre surten bé. Tot és qüestió de tenir una mica de planificació (riu).

Quins seran els pròxims objectius de cara al 2023? Sortireu del país?

Com a grup, no tenim previst sortir del país de moment, però n’estem oberts. Ara bé, personalment, tinc com a tasca pendent, i com a objectiu, poder compondre les meves pròpies cançons. Aquesta és una de les coses que estic treballant a les meves classes de cant.

Valoraries una carrera com a solista?

Això encara no el tinc al cap, però sens dubte el meu propòsit és continuar treballant-me a mi mateixa, en millorar i en poder comunicar a través de la música, que ha estat la meva passió durant molt temps.