Gina Torrent: Realitat virtual amb segell andorrà

La Gina té només 25 anys. Fa deu mesos que va obrir el seu canal ‘Cokegin’ en Twitch i ja té més de 20.000 seguidors. Va començar fent ASMR i ara ha creat el seu propi personatge virtual en 3D per transmetre en viu en la plataforma abans esmentada. Si bé considera que és un projecte molt jove i que encara falta modelar-ho, somia a convertir-se en una reconeguda streamer virtual.

Fotos: Gina Torrent
Com neix la idea de crear el teu propi canal en Twitch? Vas començar fent ASMR i ara ets un personatge virtual en 3D?

Perquè Twitch és molt fàcil d’usar. Vaig començar amb ASMR, que són sons per dormir, transmetent amb un micròfon que costava 20 euros. Després, la gent del canal va començar a ajudar-me econòmicament, per això vaig poder comprar-me millors micròfons i invertir en so. A poc a poc, vaig anar comprant-me tot el que necessitava per muntar el meu propi estudi. Tenia més de 32.000 seguidors quan feia ASMR però, en canviar de contingut, part del públic  va marxar del canal i ara tinc 20.000 seguidors.

Per què vas deixar de fer ASRM?

Al principi de tot, l’ASRM s’utilitzava per relaxar-se, per meditar amb sons i tenir la sensació d’estar a la natura. No obstant això, la gent ha vist un nínxol en aquest fenomen, però en direcció a la sexualitat, i demanava més contingut d’aquest tipus, per la qual cosa vaig decidir deixar-ho, ja que no em sentia còmoda fent-ho.

De quina manera et van poder ajudar econòmicament en Twitch?

En Twitch tens diferents maneres d’ajudar al streamer, ja sigui per la subscripció amb la moneda virtual de la plataforma de Twitch, que són els bits o bé poden donar els diners, de manera directa, als streamers, que és la millor manera, perquè t’arriben pràcticament tots els diners.

Vas crear un personatge de realitat virtual amb el qual ara transmets en viu. Com ho vas fer?

Soc programadora i modeladora especialitzada en 3D. Em vaig adonar que podia aplicar el que sé de tecnologia per fer el que estic fent ara, que m’agrada molt. Perquè l’ASRM són només sons i es torna repetitiu. No obstant això, aquest nou contingut és com un videojoc, on la gent pot fer el que vulgui, però en directe, la qual cosa ho fa encara més interessant. Es tracta d’un personatge virtual en 3D, que utilitzo per fer les meves transmissions en viu. El personatge virtual segueix un vestit amb sensors de moviment que detecten la posició del meu cos, y per fer les expressions facials us el mòbil. Desenvolupar aquest projecte em va portar, aproximadament un mes, treballant 16 hores per dia. Ho vaig posar en marxa a finals del mes de maig i fa dos mesos que estic transmetent. Vaig prendre com a referència a una noia anomenada Ai Angel, que s’ha convertit en una de les streamers virtuals més populars del món, juntament amb altres dones com ara CodeMiko i Lil Miquela.

Llavors, sabies que es podia fer i que això podia funcionar?

Sí, existeix un mercat, però és molt jove. Veure un personatge de videojoc parlant-te és molt estrany encara. És un món virtual molt interessant, on la gent pot fer el que vulgui. Amb la programació puc fer que els meus seguidors del xat puguin canviar el món, matar al personatge, canviar el color del cabell, dels ulls i tot el que vulguis.

El personatge cal introduir-lo, a poc a poc, perquè la gent es vagi familiaritzant amb ell, ja que molts prefereixen veure una persona real i no en 3D. Però quan t’acostumes a veure un personatge virtual parlant, el naturalitzes. El mateix passa quan li parles a Ciri, només que aquest personatge et contesta, et parla, et parpelleja i es mou com jo. Crec que el tracking de la cara és un dels millors que hi ha, perquè pot arrufar les celles, moure els llavis per a un costat i per a l’altre, moure el nas i moure tots els músculs de la cara.

Sempre transmets en viu?

Sí, transmeto en viu tota la setmana. Normalment, durant el matí, a l’esmorzar i a la nit. Al matí, em poso la càmera amb el mòbil i em poso a esmorzar amb la gent, i parlem de tot. A la nit, faig un viu amb el personatge virtual, que encara l’hauria de millorar perquè sigui el més semblant possible a una persona.

D’on són els teus seguidors i en quins idiomes transmets?

Parlo en anglès i en espanyol, perquè el meu nínxol de públic és dels Estats Units i molta gent de parla hispana. Els meus principals seguidors són de Llatinoamèrica, de Nord Amèrica, d’Europa, d’Espanya, però a Andorra tinc molt pocs o gairebé res, si no comptem la meva germana, a la meva mare i al meu pare, és clar (Riu). Si bé transmeto en anglès, és difícil crear un contingut similar al de Twitch Amèrica perquè els públics són variats i els gustos també.

Es guanyen molts diners fent això? Pots viure del contingut que produeixes?

Ara mateix no puc viure d’això, però és una aposta de futur. És un projecte molt jove al qual encara li falta acabar de modelar. Més endavant, quan es doni a conèixer encara més, crec que a la gent li pot agradar molt. Mentrestant, ho aniré millorant a nivell programació.

Fins a on t’agradaria arribar? T’agradaria convertir-te en una streamer amb milions de seguidors?

Res em faria més feliç en el món que poder viure bé i del streaming. Ja no et dic tenir 20.000 viewers, sinó poder arribar a final de mes per poder mantenir-me fent alguna cosa que m’agrada. Imagina-t’ho! T’aixeques al matí, esmorzes amb la gent, t’ho passes bé, i desenvolupes el teu propi projecte. No ho faig per la fama, ho faig perquè m’encanta. Només vull que els guanys que pugui aconseguir siguin suficient per mantenir-me. No vull, ni Ferraris, ni anar-me’n a la lluna.

Quant temps falta per poder viure d’això?

Bastant, perquè és molt difícil entrar en aquest món des de zero. A més, Twitch té un algoritme pèssim. Vaig començar amb 0 viewers i he suat sang per tenir una mitjana decent. Per guanyar més visibilitat seria ideal que un dels grans de Twitch et faci raid perquè tots els viewers del seu canal passin pel meu, almenys durant un dia. D’aquesta manera, molta gent puja en seguidors, així li va passar a una amiga, quan TheGrefg li va fer raid amb 30.000 persones.