Jordi Obiols: “Right House ofereix una visió de futur per a l’inversor”

És soci fundador de Right House, una empresa familiar de nova creació, però amb una sòlida trajectòria per part dels seus treballadors, que sumen més de 20 anys d’experiència en el sector immobiliari. Jordi Obiols té molt clar que l’objectiu de la companyia és oferir un servei excel·lent en un ambient de serietat i altament professional.

Què oferiu des de Right House d’especial als vostres clients?

Disposar d’un equip amb experiència ens permet oferir un servei especialitzat en la gestió d’inversions immobiliàries i la gestió d’actius. Oferim un servei integral, gràcies a la formació de totes les persones que integrem la companyia. Quan el client arriba a les nostres oficines, l’ajudem en tots els aspectes, li fem la planificació financera, analitzem la seva capacitat de compra i les seves necessitats. Nosaltres coneixem el mercat financer i l’immobiliari, pensa que una gran part dels clients són inversors i precisament busquen això, una visió professional. I és aquest valor afegit que brindem als nostres clients. Right House ofereix assessorament professional i una visió de futur per a l’inversor.

Això és un factor diferencial…

Nosaltres ens dediquem a preparar estudis curosos i realistes de viabilitat, fem una anàlisi de cada inversió i de la seva rendibilitat, sempre en funció del perfil inversor de cada client; i precisament això ens diferencia de la competència. És un fet que els mercats financers i immobiliaris estan connectats. Actualment ens troben en un escenari de tipus d’interès bancari molt baix. Llavors diversifiquen entrant  al mercat immobiliari. I és aquí on entrem nosaltres i el nostre assessorament.

“Invertir en el mercat immobiliari és una manera ideal per compensar el baix rendiment dels mercats financers”

Llavors aconselleu als vostres clients comprar pisos per llogar?

De cara als inversors, una manera de compensar les inversions financeres, és la diversificació en el mercat immobiliari. Malgrat no tenir la mateixa liquiditat un actiu financer que un d’immobiliari, no deixa de ser atractiu per a l’inversor. Calculem que la rendibilitat mitjana d’una inversió immobiliària se situa al voltant del 3,5%.

Es pot dir que la pedra és un valor refugi?

Fins ara, l’or era el valor refugi i ho continua sent. Però no genera cap rendibilitat, al contrari de la pedra, que sempre donarà una rendibilitat. En alguns moments, els inversors opten  per premiar la seguretat envers el rendiment.

I vosaltres, per la vostra formació, sabeu cap a on s’han de canalitzar els clients…

Tenim una formació i uns coneixements que ens permeten d’orientar els clients perquè obtinguin el màxim rendiment, aquest és el gran valor afegit que els oferim. A vegades, un inversor sol hauria d’assumir un risc massa important, llavors li facilitem els mecanismes per ajudar-lo a mitigar el risc.

Com veu la situació del mercat immobiliari a Andorra?

Els temps han canviat, avui les immobiliàries han de ser cada dia més professionals i ser més proactius amb la clientela, oferint un servei diferenciat. Penso que cal oferir a l’inversor una seguretat jurídica, i en això el futur acord amb la Unió Europea hi té un paper fonamental. D’entrada, tenim residents passius que aposten pel lloguer, en una primera fase, per després llançar-se a comprar un pis. El nostre mercat és reduït i es podria produir un excés d’oferta del segment elevat. S’ha de veure com evolucionarà el mercat, hem de ser molt prudents… El país ha d’aconseguir atreure residents passius i més inversió estrangera, a partir de quatre grans eixos: la baixa fiscalitat, la innovació en tots els sectors,  la seguretat ciutadana i la seguretat jurídica.

Façana de Right House a Andorra la Vella
Foto: Paula Cristina
Els vostres clients són majoritàriament estrangers o andorrans?

Crec que estem en una proporció de 70% andorrans i un 30% estrangers.

Feu un acompanyament integral al client?

Sí, l’assessorem en tots els tràmits que necessiti fer, ens posem a la seva disposició per tot el que necessitin, facilitem, gestors i diferents empreses per donar un servei  diferenciador.

El fet de comptar amb la Sally Chen és important…

I tant, ella té una metodologia molt asiàtica i té una gran empatia amb aquesta clientela.

Quantes persones formen part de Right House?

Jo en soc el gerent i director de l’assessorament financer, hi ha el meu germà Gerard, que forma part de l’equip comercial, hi ha la Julieta Agromayor, cap comercial de vendes, que compta amb una experiència de més de 20 anys en el mercat immobiliari andorrà, hi ha la Sally Chen, especialista en finances corporatives i porta projectes d’inversió amb clients estrangers i la Gina, que porta l’administració i les xarxes socials.

Com s’ha de resoldre la problemàtica del lloguer?

És un conjunt de variables que fa que els lloguers pugin. L’oferta s’ha reduït per diverses raons, una d’elles l’increment dels pisos turístics. D’altra banda, com que els preus de venda pugen, els lloguers segueixen, és una espiral alcista. També hi ha pocs pisos de lloguer…

N’hi ha uns quants de tancats propietat d’estrangers!

Sí, ningú sap quants n’hi ha! Penso que Espanya acabarà per adaptar-se a la normativa europea. Si es desbloquegen aquests pisos, es podria resoldre mínimament  una part de la problemàtica del lloguer.

__________________________________________________

Jordi Obiols neix a Andorra la Vella, el 30 de juny de 1989. Estudia al Col·legi Janer i després al Sant Ermengol i marxa a Barcelona per llicenciar-se en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Internacional de Catalunya. Es desplaça a Londres i seguidament marxar als Estats Units. Cursat un màster en Ciències Financeres, especialitzat en planificació financera per la Sant Joseph’s University de Philadelphia, als Estats Units on coneix la que seria la seva dona, la Sally Chen.

Treballa dos anys a Miami en una entitat financera i després torna a Andorra per obrir la seva pròpia empresa, Right House, fa tot just 6 mesos. És el gerent de l’empresa i dirigeix l’assessorament financer dels clients. Està casat amb la Sally, que també treballa a l’empresa, i entre les seves aficions destaca el gust per les passejades amb el seu gos i les activitats a l’aire lliure, els viatges i l’esquí.