Josep Roig: “Un ha de trobar-se bé a casa seva”

El Josep Roig i la seva sòcia, la Maria Teixidó, van crear la botiga de teixits de decoració als anys 80, en un moment en què a Andorra no hi havia botigues com la seva. Avui, segueixen al peu del canó.

Quan vau crear la botiga?

Va ser als anys 80, en un moment en què a Andorra hi havia un dèficit de botigues de teixits per a la decoració. La gent del país havia de desplaçar-se a Barcelona per comprar cortines i teixits, i nosaltres vam decidir omplir aquest buit.

Què ha canviat en aquests 38 anys a Teixidó Decoració?

Moltes coses… Sempre hem procurat adaptar-nos als temps. Som uns grans enamorats de les cases, dels pisos. A Andorra, no hi ha una vida social excessivament activa i les famílies passen moltes hores a casa seva. Llavors, és fonamental que s’hi trobin a gust, en un entorn agradable i relaxant, que tinguin un sofà ben còmode i unes cortines que donin un ambient acollidor. Un ha de trobar-se bé a casa seva, no s’hauria d’escatimar diners en decoració de la llar.

“La decoració ha passat per un període molt minimalista, en canvi ara, sembla que la tendència és a omplir més la casa de color”

El vostre producte estrella són les cortines…

I tant que sí! És un producte que ha anat evolucionant molt en els últims anys. Quan vam obrir la botiga, la venda era 100% tèxtil, és a dir, cortines tradicionals. En canvi ara, venem moltes persianes, tant de fusta com d’alumini, “screens”, panels japonesos, “stores”, cortines amb làmines orientables, que fan que siguis l’amo de la teva llum. Avui en dia les cortines tèxtils (de fil de ras o de cotó), estan tornant amb molta força, perquè a part de crear un ambient molt càlid i intimista, ens ofereixen molta més facilitat a l’hora de la seva neteja.

Avui en dia es venen moltes cortines a grans magatzems, això us perjudica?

Són cortines fabricades a Àsia, són boniques però el resultat no sempre respon a les expectatives del client. La qualitat no és excel·lent i la seva vida és molt curta.

Josep Roig de Teixidó
Foto: McGrau
Els papers pintats tornen a estar de moda?

Sí, cada dia més. Nosaltres els venem molt bé, però ara ja no es col·loquen a totes les parets d’una habitació, sinó que es combinen amb la pintura. També venem moquetes i catifes fetes a mida.

Quines són les tendències de la decoració d’avui?

Hem passat per un període molt minimalista. Tot era de color gris, sense contrastos ni estridències. En canvi ara, sembla que la tendència és a omplir més la casa de color.

Quins colors són tendència avui?

Aquí a Andorra es venen molt bé els tons ocres, verds, caldera… en definitiva, els colors que ens dona la natura. En canvi els blaus costen molt de vendre! Són més mediterranis.

“Aquí a Andorra es venen molt bé els tons ocres, verds, caldera… en definitiva, els colors que ens dona la natura”

La vostra clientela és bàsicament d’Andorra?

Sí, tenim la sort de tenir una clientela molt fidel del país, oferim qualitat i assessorament personalitzat, amb la millor relació qualitat-preu. Un detall curiós és que hem venut cortines a tres generacions, l’àvia, la mare i la filla. Això ens diu que el producte i el servei és bo! L’adequació a les tendències actuals és òptima, perquè actualment és molt difícil servir a tres generacions.

També teniu tapisseria?

Tenim taller de tapisseria, la qual cosa ens permet refer qualsevol moble, sofàs, cadires, butaques… Sempre amb els teixits que s’adeqüen als gustos dels clients.

Els “coordonnés” han passat de moda?

Avui en dia gairebé tothom utilitza les “couettes”, amb les fundes nòrdiques, que són majoritàriament estampades i, per tant, és complicat fer “coordonnés”. Llavors l’opció és fer les cortines llises de colors neutres.

Com es presenta el futur?

Hem passat uns anys difícils per l’aturada de la construcció, però ara sembla que es reprèn i, afortunadament, les coses s’animen i el futur és prometedor.