La Vella Dixieland fa vibrar a Escaldes-Engordany a ritme de jazz

El grup català, la Vella Dixieland va celebrar els seus ‘40 + 1’ anys, el dia internacional del Jazz, oferint un espectacular concert, a la Sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, el passat divendres 30 d’abril.

Fotos: Noelia Farias

La parròquia escaldenca va acollir una de les orquestres de jazz més veteranes dels escenaris catalans, que enguany celebra els seus 40 anys de vida, un aniversari que havia de celebrar l’any passat, però que la pandèmia ho va impedir. Per aquest motiu, la nova gira porta el nom ‘40+ 1’ i aposta per la incorporació de nous talents.

La saxofonista Irene Reig, el trompetista Joan Mar Sauqué i el trombonista Pablo Martín van ser els artistes convidats que van acompanyar a la banda, la qual va oferir un espectacle de gairebé dues hores, en el qual van repassar el seu emblemàtic repertori i van interpretar alguns temes de la seva última proposta centrada en el jazz tradicional.

La Vella Dixieland es va gestar a Barcelona, l’any 1980, quan un grup d’amics que es reunia per a tocar jazz clàssic va convertir el seu projecte musical en una realitat. La primera actuació en el Casal de Sarrià va ser tan reeixida, que li va donar forces per seguir endavant i convertir-se en músics professionals, des de fa més de quatre dècades. L’última actuació de la banda a la parròquia d’Escaldes-Engordany va ser l’any 2013 en el marc de la Setmana del Jazz.

democrates andorra