Sant Julià de Lòria, una parròquia unida per l’Aplec de Canòlich

Com ha succeït al llarg dels darrers mesos, Sant Julià de Lòria i la resta de parròquies han hagut d’adaptar-se al context de la pandèmia. És així com la parròquia laurediana, amb el propòsit de preservar la tradició i enaltir la fe, va dur a terme un anhelat Aplec de Canòlich.

Fotos: Noelia Farías

Celebració de l’Aplec de Canòlich

Tots recordem l’atípic 30 de maig del 2020, quan l’aparcament del Prat Nou es va omplir de goig  en acollir un multitudinari repartiment de barres de pa, que aleshores es va convertir en un dels primers esdeveniments massius celebrats al Principat, tot just després d’aixecar el confinament. Aquell Aplec de Canòlich va passar a la història de la parròquia laurediana, com a mostra inequívoca de la fe. Tots units per la devoció a la Santa Mare de Déu van fer possible albirar un futur més bondadós, que enguany és una realitat.

S’hi van repartir 6.300 barres de pans, 200 més que l’any passat

Repartiment de pa a l’Aplec de Canòlich

Des de les 8 del matí, ja se sentien els esclats dels coets al Santuari de la Mare de Déu de Canòlich, anunciant que l’Aplec del 2021 començaria aviat amb una primera missa a l’església parroquial. Aleshores, desenes de persones continuaven pujant a Canòlich, des del camí vell, per a ser partícips de la benedicció i tradicional lliurament de barres de pa que, enguany, en van ser 6.300 unitats. Hi van participar diferents autoritats del país, com ara Xavier Espot, cap de Govern; Josep Majoral i Mireia Codina, cònsols de la parròquia; consellers generals, com ara Carine Montaner i Josep Pintat; així com alguns consellers parroquials, com ara Sònia Carrillo, Maria Àngels Marfany i Diana Sánchez. Tots plegats van participar en l’eucaristia de les 12 hores, una de les tres misses presidides per mossèn Pepe Chisvert, perquè ningú es quedés sense ser-ne part d’aquesta festivitat.

Missa de l’Aplec de Canòlich

A propòsit de la represa de la celebració de l’Aplec de Canòlich, Josep Majoral va expressar que “aquest any seguim sota el signe de la pandèmia, que ens limita i que ha afectat i afecta moltes famílies lauredianes”, per la qual cosa el Comú de Sant Julià de Lòria es va prendre amb seriositat l’objectiu de garantir un estricte compliment de mesures sanitàries durant el dia de festa religiosa. “Un any més renovem el nostre compromís amb aquesta festa i tot el que representa. Canòlich és fidelitat a les tradicions, retrobament, agermanament i festa”, va remarcar el cònsol major, qui va recordar que Sant Julià de Lòria optarà a la nominació com a Ciutat Creativa per la UNESCO.

Esbart Lauredia a l’Aplec de Canòlich