Espectacular concert de cloenda de l’Ítem Jazz al Prat del Roure

La presentació “Harold Arlen Songbook”, protagonitzada per Tui Higgins & Xavier Monge Jazz Project, va reviure les creacions musicals del compositor nord-americà Harold Arlen.

Fotos: César De Pablos

Concert Ítem Jazz al Prat del Roure

Del 22 d’octubre fins al 21 de novembre, el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany ha estat la llar temporal de l’exposició Ítem Jazz que, amb fotografies de Joan Burgués i Martisella, ha volgut rememorar les 20 edicions del Festival Internacional de Jazz d’Andorra, dut a terme entre el 1985 i el 2004.

El grup Tui Higgins & Xavier Monge Jazz Project va debutar al JazzTardor de Lleida, l’any 2012.

Com a part de les activitats organitzades pel comú escaldenc, la sala del Prat del Roure va aplegar un íntim, però emocionant concert, on el trio Tui Higgins & Xavier Monge Jazz Project va regalar als espectadors un autèntic espectacle musical, capaç de connectar-los amb la memòria artística de Harold Arlen, llegendari compositor nord-americà, nascut a Buffalo, el 1905, i creador de peces immortals com ara Get Happy, Stormy Weather, Skylark, Over The Rainbow i Fly Me To The Moon, que van poder apreciar i sentir l’afortunat públic present.

Públic al concert d'Ítem Jazz al Prat del Roure

Entre el 1930 i el 1959, Arlen va estar molt vinculat a produccions musicals i escèniques de Broadway i, fins a l’actualitat, les seves composicions continuen essent un referent per a tota mena d’artistes de la música i del teatre. El 2003, el director de cine canadenc, Larry Weinstein, va presentar Stormy Weather: The Music of Harold Arlen, producció cinematogràfica centrada en la vida i obra de l’exponent del jazz.

Concert Item Jazz

Com no podia ser d’una altra manera, per celebrar el llegat de Harold Arlen i el significat del Festival Internacional de Jazz d’Andorra, els espectadors van fer vibrar l’auditori amb aplaudiments en un càlid i genuí reconeixement a la presentació de l’agrupació Tui Higgins & Xavier Monge Jazz Project.