Mario Antequera: “Fa més de 30 anys que existeix Rètols La Font”

Rètols La Font és una empresa familiar que presideix Mario Antequera Abella, per a qui els rètols, vinils i cartells publicitaris no tenen secrets. L’empresa la va crear el seu pare l’any 1985, i ell n’és el relleu natural.

Com va començar Rètols La Font a Andorra?

El meu pare, Josep Antequera, era retolista, en aquella època on es pintaven a mà els cartells de les pel·lícules americanes a les portes dels cinemes. Va arribar a Andorra als anys 70 i va crear una empresa de pintura, Pintures La Font, al carrer Doctor Palau, al costat de la fon dels Cóms, a Sant Julià de Lòria. Era un home emprenedor i entusiasta i, amb el temps, té ganes de reprendre el seu ofici de retolista i l’any 1985, crea Rètols La Font a Andorra la Vella, on encara estem ubicats. Avui, més de 30 anys més tard, seguim fent rètols i jo n’he agafat el relleu de forma natural.

Quina és la vostra principal activitat?

Nosaltres fabriquem tot el que té a veure amb els rètols publicitaris, vinils i cartells, sempre responent a les demandes i les necessitats de cada client. Produïm i instal·lem estructures, mobiliari i material artístic o publicitari, amb fabricació artesanal o industrial, segons cada projecte. El nostre repte és optimitzar la visibilitat i l’impacte dels rètols publicitaris. Tenim dos àmbits d’actuació: la fabricació industrial de rètols, impressió de vinils, manipulació de plàstics, projectes d’il·luminació, metal·listeria… i d’altra banda, ens dediquem als muntatges especials, principalment grans franquícies, benzineres i retolacions específiques, segons ens demani el client.

“El nostre repte és optimitzar la visibilitat i l’impacte dels rètols publicitaris”

Treballeu per a particulars o per a agències de publicitat?

Treballem per a tothom, particulars, promotors, empreses de construcció, agències de publicitat i comunicació, subministrem tot el material que ens demanin, sigui del volum que sigui. Tan aviat hi ha grans empreses que ens demanen desenvolupar projectes especials, com clients particulars que volen coses més modestes, el ventall és ampli. També brindem assessorament professional, guiem el client, sempre li proposem les solucions més adequades. Sovint és més laboriós saber plasmar la idea del client que les dificultats amb la realització final. Sempre intentem oferir elements diferencials perquè el client quedi sempre satisfet.

Què és el més complicat que us han demanat?

Ens han demanat de tot… A vegades són coses molt complexes que reclamen una execució tècnica al límit dels materials, això reclama un gran esforç. La retolació i l’aplicació dels vinils en els vehicles sovint és complicada, així com els grans formats de les façanes. Però sempre ens n’hem sortit!

Quin paper juguen les noves tecnologies en la vostra empresa?

Molt important. Disposem de maquinària amb la tecnologia més innovadora, per una òptima implementació dels projectes que ens encarreguen. Estem obligats a estar al dia…

“Disposem de maquinària amb la tecnologia més innovadora, per una òptima implementació dels projectes”

En quin moment es troba el sector?

Avui es veuen moltes pantalles digitals, i podria semblar que la retolació estigués en retrocés. Amb tot crec que seguirem endavant, perquè donem un punt artístic a les nostres realitzacions, i això compta.

De totes les feines que heu realitzat, de quina n’esteu més orgullosos?

Potser quan Pyrénées va canviar el seu logotip. Ens vam encarregar del canvi d’imatge, va ser impactant. I encara són clients nostres! Ens satisfà ser el proveïdor de confiança de moltes botigues d’Andorra, sobretot quan constatem en molts casos que els fills que reprenen els negocis dels pares, segueixen sent clients nostres.

Quantes persones treballeu a Rètols La Font?

Tinc la sort de comptar amb un equip de grans professionals amb una sòlida formació que saben perfectament respondre a les demandes dels clients i que fa molts anys que estan amb nosaltres.

On voleu arribar?

Ens agradaria créixer moderadament per poder seguir donant el servei òptim al client.