Alberto Rossi: “A Monte Rosa Sport oferim disseny italià, qualitat i preu”

Monte Rosa Sport és tot un homenatge a la terra natal de l’Alberto Rossi. És una botiga d’esports única a Andorra, on regna el disseny italià. Però també la qualitat i el preu més ajustat, així com el millor consell dels professionals que assessoren els clients.

El disseny italià és norma de la casa a Monte Rosa Sport. Aquesta botiga d’esports situada a l’avinguda Meritxell, 130, a Andorra la Vella, a tocar de Vivand, presenta una decoració única i feta a mida, presidida per la foto d’un dels pics del massís de Monte Rosa, amb elements naturals, com el ferro i la fusta.  Al capdavant de l’establiment, el seu propietari, Alberto Rossi, que va obrir-lo el mes d’agost de 2016.

Per què va decidir obrir una botiga d’esport?

Vaig pensar que hi havia una demanda de productes d’esports italians de qualitat que es podia satisfer. La nostra botiga té 300 m2 d’exposició, en dues plantes, i està oberta tots els dies de la setmana de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, tot i que en períodes de gran afluència tanquem a les 9.

Què tenen d’especial els articles que teniu a Monte Rosa Sport?

Són productes que no es troben en les altres botigues d’esports d’Andorra. Ens volem distingir pels productes italians que proposem, pel tracte que donem al client i la professionalitat dels nostres venedors.

“Som una botiga multi esports, amb articles que van canviant al ritme de les estacions de l’any”

Quin tipus de productes oferiu?

Som una botiga multi esports, amb articles que van canviant al ritme de les estacions de l’any. Ara, a l’hivern, per exemple, estem sobretot concentrats en l’esquí alpí. Oferim productes de qualitat i de tendència, amb peces que estan a l’última moda. Tenim esquís, cascos, guants, ulleres, anoracs…. tot el que fa falta per la pràctica d’aquest esport.

Quin és el producte estrella de la botiga?

Potser et diria els nostres cascos per esquiar, de la marca HMR, uns cascos de disseny, molt còmodes i confortables. I els més segurs del mercat.

botiga Monte Rosa Sport

Com és aquest any la moda de l’esquí?

Dominen les tonalitats verdes, el verd caqui i el pistatxo. Per a les dones, els anoracs porten pèl al voltant de la caputxa, i presenten formes que s’adapten molt al cos, igual que els pantalons. Penso que la peça de roba, a banda de ser còmoda i calenta, ha de ser bonica i elegant. Nosaltres la tenim!

Quines són les marques més emblemàtiques que teniu a Monte Rosa Sport?

Sobretot són marques italianes, com Dolomite, Roberta Tonini, HMR, Brekka, Campagnolo… tot i que tenim també marques franceses, americanes, austríaques, suïsses, entre d’altres, que per la seva qualitat, disseny i preu, són òptimes per la nostra botiga. També hem fet una aposta per les marques que estan sorgint a Andorra com NWPD. La clientela que ve a Andorra busca productes amb la millor relació qualitat-preu.

“Les lletres de la marca, estan dibuixades amb tinta, utilitzant com a pinzell una branca d’un avet de Monte Rosa”

Tot això es tradueix en preus més elevats que a d’altres establiments?

No, de cap manera. El nostre objectiu és oferir producte de qualitat a un preu raonable. No busquem grans marques italianes de luxe, sinó que es tracta de proposar disseny i qualitat al millor preu. El secret està en la nostra recerca recurrent de marques d’un segment mitjà que tenen preus competitius, sobretot petits productors que fabriquen a Europa.

I un cop acabada la campanya d’hivern?

A partir de la primavera farem campanya amb els articles “outdoor”, per passejar, per córrer, anar per la muntanya o simplement estar a la moda. Tindrem també bicicletes elèctriques.

El vostre personal està altament qualificat…

Aquesta és la nostra aposta, són professionals de tota la vida, que fa molts anys que es dediquen a aquest món i, com a tals, poden brindar el millor assessorament perquè el client compri el que millor s’adapti a les seves necessitats. És un dels nostres principals trets diferencials.

A què respon el nom de Monte Rosa Sport?

És un petit homenatge al lloc d’Itàlia on vaig néixer. Monte Rosa és el massís més alt d’Itàlia. Si mires la targeta de la botiga, podràs observar que les lletres de la marca són peculiars: originalment estan dibuixades amb tinta, utilitzant com a pinzell una branca d’un avet de Monte Rosa. És una manera de conservar les arrels i de mantenir els vincles amb la meva terra.