Índia del sud, un paradís amb sensualitat mística

El turisme a l’Índia del sud està molt menys explotat que al nord del país. És una opció molt recomanable per endinsar-se per primera vegada aquest territori, que desborda sensualitat mística. Un recorregut d’uns 10 o 12 dies, és l’ideal.

Els seus temples, les seves danses i l’exuberància natural de la seva geografia en fan un indret ple de sensualitat gens exempta de misticisme. La seva cultura pròpia i ancestral és el seu signe d’identitat, una cultura molt permeable, atesa la seva vocació comercial que remunta a uns quants segles enrere.

La nostra proposta comença a Chennai, on arribem amb un vol procedent de Barcelona, després d’haver fet una escala. Al sud d’aquesta ciutat, visitarem Mahabalipuram, un poble de la costa. Tornarem a Chennai, un poble amb temples rupestres i grutes esculpides en els massissos de granit, que va ser declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco. També visitarem Kanchipuram, una de les set ciutats santes de l’Índia, amb uns temples espectaculars, i on s’elaboren artesanalment les magnífiques sedes amb què es feien els saris més exclusius de tot el país.

Gastronomia Índia del SudLa seva gastronomia és la més aromàtica, vairada i picant de tot el subcontinent indi

El viatge segueix cap a Chidambaram, on asseguren que Shiva va ballar la seva dansa còsmica “tandavanritya”, un indret on es fusionen història i mitologia. Ens passejarem per Kumbakonam, una de les ciutats més sagrades de Tamil Nadu, situada a la vora del riu Kaveri. El recorregut ens durà cap a Tanjore, coneguda com el jardí de l’Índia del sud, que va ser capital política i cultural d’un imperi que abastava tota l’Índia meridional i que incloïa els territoris de Ceilan i les illes Maldives.

Anirem a Trichy, una ciutat situada sobre un penya-segat, un important nucli comercial i industrial, i també a Madurai, una de les més antigues de l´Índia del Sud. Després farem una passejada en jeep pels jardins de les plantacions de te i espècies. El viatge segueix pel llac Periyar, on assistirem al bany dels elefants, i també podrem fer una passejada dalt d’un d’aquests animals.

Al llarg del viatge es pot gaudir de la rica gastronomia de l’Índia del sud, la més aromàtica, variada i picant de tot el país. L’arròs és un dels ingredients principals, així com els llegums, el coco, i els curris de pollastre o gambes.

Índia del SudEl recorregut acaba a Cochin, amb una visita a la ciutat, on es descobriran les famoses xarxes de pescar d’estil xinès. Per acabar, un espectacle de danses clàssiques “Kathakali”, un colofó perfecte per a aquest viatge que no deixarà a ningú indiferent.

Destí recomanat per Viatges Emocions:
Tel. (+376) 829 044 (Oficina Escaldes) | 806 006 (Oficina Andorra) | 807 900 (Oficina Andorra)

Temples Índia del Sud