Narcís Socías: “L’atractiu d’Andorra és perquè estem fora d’Europa”

És el CEO d’Andorra Sotheby’s International Realty, una de les companyies amb més prestigi en el món immobiliari. Narcís Socías es mostra satisfet per la marxa de l’empresa, després de tres anys de funcionament.

Què va fer que Sotheby’s International Realty decidís instal·lar-se a Andorra?

Des de Finques 3 Cases Andorra, una empresa amb més de 20 anys d’experiència a Andorra, volíem fer un pas més enllà en el món immobiliari i vam ser nosaltres qui vam anar a buscar-los. Volíem un “partner” internacional per a la nostra companyia per tal de poder captar clients arreu del món. Sotheby’s International Realty va valorar la nostra experiència i professionalitat, vam arribar a un acord i ens vam convertir en Andorra Sotheby’s International Realty. Ja fa uns tres anys que representem aquesta marca al Principat.

Esteu satisfets del funcionament de l’empresa?

La veritat és que sí, també és molt bo per al Principat d’Andorra, perquè tenir al país una marca d’aquest nivell li dona prestigi i una exposició global al món.

Què ofereix Andorra Sotheby’s International Realty que la diferencia de la competència?

Som una agència immobiliària centrada en el món del luxe i l’exclusivitat, només toquem el format residencial.  Per exemple, des de Sotheby’s Internacional Realty tenim a la venda la casa del Donald Trump a Miami, la del Johnny Deep a Saint-Tropez, la del Michael Jackson a Califòrnia, la de Michael Douglas a Mallorca o la de Barak Obama a Hawai… Les persones rellevants del món confien en aquesta companyia per promocionar, vendre o comprar les seves propietats.

Vau fer una aliança estratègica amb l’arquitecte Rafael de la Hoz…

Sí, n’estem molt satisfets. Andorra es mereix un canvi en la seva arquitectura, i amb aquesta aliança volem aportar el “know how” d’aquest prestigiós estudi d’arquitectura per donar-hi un aire més actual, comptant sempre amb els arquitectes i els professionals del país.

“Som una agència immobiliària centrada en el món del luxe i l’exclusivitat en el format residencial”

Narcís Socías CEO Sotheby's Andorra
Foto: César De Pablos
En què s’ha traduït aquesta aliança?

Ja tenim els primers resultats amb el projecte Ordino Resort Mountain, signat pel Rafael de la Hoz i un arquitecte andorrà. Està situat en una zona residencial, serà una edificació molt exclusiva, amb només 26 unitats. Ara tot just l’estem començant a promocionar.

Us encarregueu vosaltres de la construcció?

Només ens dediquem a la comercialització. Busquem l’inversor i tenim l’arquitecte que fa aquests projectes exclusius d’arquitectura anomenada d’última versió, amb respecte al medi ambient i integrada al paisatge i a la terra.

D’on procedeix la major part de la vostra clientela?

Tenim una clientela internacional, tot i que també treballem amb clients nacionals. Et diria que aproximadament un 80% és de fora del país.

Cada dia hi ha més interès en establir-se a Andorra?

Sí, cada dia hi ha més persones que volen venir a viure al Principat d’Andorra, procedents de tot el món, fins i tot de les antípodes! La nostra tasca va més enllà del moment de la compra, ja que assessorem els clients amb temes jurídics, turístics i de serveis. Si per exemple un client ens demana de fer una volta amb helicòpter, li facilitem el contacte, si vol llogar un jet privat per anar a París, també, és a dir, que els nostres serveis són complets (Concierge). L’atractiu d’Andorra és perquè estem fora d’Europa i amb una baixa fiscalitat.

Aviat l’acord d’associació amb la UE…

Ja veurem si es fa… primer s’ha d’aprovar en referèndum. El poble ha de poder pronunciar-se sobre un acord tan important. La veritat, no ho veig gaire clar. Andorra s’ha d’obrir al món sencer, no solament a Europa i construir un aeroport al país per poder volar fora de Schengen, seria un avantatge més.

El sector immobiliari gaudeix de bona salut?

L’evolució és bona, ens arriba gent amb patrimonis personals considerables que busquen tranquil·litat, seguretat ciutadana i discreció, que lloguen o compren propietats. La baixa fiscalitat és també un atractiu, així com la situació, només estem a dues hores de Barcelona o de Tolosa.