Digicom, 20 anys del millor servei d’informàtica i comunicacions

L’empresa Digicom neix l’any 1998 amb la idea d’oferir solucions i serveis tecnològics que ajudin a agilitzar i millorar els processos de cada departament de l’empresa. La companyia ha evolucionat amb el país i ofereix un servei acurat i molt professional.

Digicom disposa de tres línies de negoci: el software empresarial, el departament de sistemes i el de comunicacions. Pel que fa al software empresarial, des de fa 20 anys continua sent delegació oficial per Andorra d’Eurowin (avui SAGE 50), que engloba la gestió comercial de compres i vendes amb la comptabilitat i altres mòduls sectorials com els TPV i les sèries. Des de 2016, figuren com a Soci Certificat per a Andorra d’Ahora Freeware. Aquesta companyia ha creat el Freeware, un nou format de venda de software que ofereix les llicències gratuïtes donant la possibilitat als clients d’enfocar la inversió únicament en serveis de valor: consultoria, programació, instal·lació i formació. En aquest àmbit, la companyia fa projectes a mida APP (comerç on line i off line, webs, e-commerce…).

C. Dr. Vilanova, 13. Local B. AD500 Andorra la Vella
Telèfon: +376 869 702 | Mail: info@digicom.ad | Web: www.digicom.ad
Façana Digicom Andorra
Foto: César De Pablos

Respecte al departament de sistemes, Digicom ofereix productes per a l’organització de recursos, serveis cloud, helpdesk, backup on line, entre d’altres. L’empresa treballa sense treva per donar un servei excel·lent, sempre amb les últimes novetats tecnològiques.

En l’àmbit de les comunicacions, Digicom és Partner Silver de Centraletes 3CX per Andorra. 3CX és un dels líders mundials en telefonia IP i permet estalviar en costos i millorar les comunicacions internes entre els empleats de l’empresa, i també optimitzar l’atenció al client. Val a dir que Digicom garanteix als clients el manteniment i el servei postvenda de tot el material.

En els seus 20 anys d’existència, Digicom ha anat augmentant la plantilla a mesura que s’incrementava el nombre de clients, amb la finalitat de mantenir la qualitat dels serveis i poder continuar oferint l’òptim temps de resposta perquè el client estigui satisfet.

Pel que fa als reptes de futur en aquest món tan canviant de les noves tecnologies, els responsables de la companyia volen seguir garantint el servei més acurat i els productes més innovadors i competitius del mercat.