Pasteur Boutique, benestar i exclusivitat com a model de negoci

El consell i l’atenció personalitzada, basades en l’excel·lència, són el futur de la farmàcia, un sector que no està exempt dels canvis impulsats per les noves tecnologies i la globalització. Carles Moya, director comercial del grup Pasteur, aprofundeix en els detalls d’un concepte de negoci que busca satisfer les necessitats dels clients que demanen una atenció més acurada i personalitzada.

Fotos: César De Pablos
Farmàcia Pasteur evoluciona cap a un concepte innovador anomenat Pasteur Boutique. Què ens podries avançar d’aquesta nova línia de negoci?

Pasteur s’ha caracteritzat per involucrar-se molt en la dermo-cosmètica i en la nutri-cosmètica d’alta gamma. Des d’ara, fa més de 55 anys, Pasteur sempre ha estat capdavanter en el sector de la salut i el benestar.  En aquest nou model de boutique, a banda de trobar les darreres novetats mundials en farmàcia, para-farmàcia i dermo-cosmètica, ara volem destacar amb la presentació exclusiva d’una minuciosa selecció de productes d’alta cosmètica, antiaging, suplements alimentaris, entre altres, que hem incorporat en aquest nou concepte de Pasteur boutique.

Interior de Pasteur Boutique a Andorra
Com a director comercial de Pasteur, quines serien les línies a seguir per guanyar-vos la confiança del públic?

Per les característiques d’Andorra com a país turístic, la nostra clientela s’ha caracteritzat per ser de primer nivell i exclusiva, principalment del país i internacional: de França, Espanya i altres països com ara Rússia. Recolzant-nos en marques molt exclusives i de reconegut prestigi de països com Suïssa, el Japó, de Corea, o dels Estats Units entre d’altres hem aconseguit posicionar-nos com a un referent en l’àmbit de l’alta cosmètica. Actualment, ja  oferim serveis amb valor afegit com el de personal shopper o serveis d’assessorament personalitzat i tractaments, ja que els nostres clients valoren molt una atenció íntima i personal per sentir-se segurs a l’hora de confiar-nos l’adquisició dels seus productes més adequatser cada necessitat.

“Estem treballant en una aliança amb un grup hoteler esportiu del país”

Aquesta evolució en el vostre model de negoci ja estava prevista o va ser impulsada a causa de la pandèmia?

Com sempre a Pasteur hem estat capdavanters quant a importar productes internacionals i d’alta gamma al Principat, aquesta va ser una evolució natural que els mateixos clients ens demanaven. L’exclusivitat dels nostres productes i serveis són característiques que no només aprecien els nostres clients més fidels, sinó també els nous clients que, avui en dia tenen molt clar el que volen i, valoren molt positivament la nostra trajectòria, reputació, marques i professionalitat en el tracte, consell i tractaments.

Per què consideres que els vostres clients demanen aquest tracte privat i tan personalitzat?

En primer lloc, aquesta gamma de productes internacionals no es troben de manera habitual a la resta de farmàcies. No té a veure amb el luxe, ja que a Pasteur tenim molts perfils de clients, sinó que es tracta de productes selectes, d’alta qualitat que aporten un alt valor afegit i ofereixen multitud de possibilitats. L’autèntic luxe per a nosaltres radica en sentir-se bé, per això els nostres clients valoren molt positivament el fet de poder trobar productes naturals, amb components cel·lulars, i amb característiques molt concretes que s’adaptin a les necessitats de la seva pell, cabell o tractament.

Local comercial de Pasteur Boutique a Andorra la Vella
En aquest sentit, vosaltres oferiu un programa de cites i atenció en diferents idiomes, donat el perfil internacional d’alguns dels clients…

Sí, perquè el que realment busquem és que se sentin acompanyats i assessorats pels  nostres experts. Pensa que, en les àrees de la dermo-cosmètica, la nutri-cosmètica i l’antiaging, hi ha necessitats diferents que han de ser ben cobertes perquè cada persona marxi satisfeta i amb els resultats desitjats.

Formats que triomfen molt són els dels afterwork i els beauty experience, amb els quals les marques busquen apropar els productes a través d’experiències més immersives. Contempleu alguna acció similar?

Estem treballant en una aliança amb un grup hoteler esportiu del país, amb el qual contemplem oferir aquest tipus d’activitats dins el seu complex, de manera que els clients puguin gaudir d’una experiència completa: spa, cabina, i dels nostres productes, en un sol espai, a part de les nostres farmàcies on també es realitzen demostracions, presentacions i tractaments.

“Prioritzem la qualitat abans que el preu perquè considerem que un producte d’excel·lent qualitat ofereix millors resultats”

Has remarcat que un dels punts forts de Pasteur Boutique és comptar amb marques exclusives de qualitat prèmium. Quines serien aquestes marques?

En tenim de diferents i variades com ara Beauty Clinique, Taut,  Cellcosmet  , Perricone MD o  Dermalogica, entre d’altres. Farmàcia Pasteur sempre ha estat importador de primeres marques  abans que ho fessin altres mercats com ara l’espanyol. El fet de poder fer una selecció acurada dels nostres productes i marques, de la mà dels nostres experts, ja és quelcom que crida l’atenció dels fabricants, perquè s’adonen que no som un establiment tipus grans superfícies, sinó que Pasteur destaca per la nostra sensibilitat especial a l’hora d’escollir i tractament dels productes, cosa que encaixa amb la mateixa filosofia de les marques que representem. Prioritzem molt la qualitat abans que el preu, perquè considerem que, un producte d’excel·lent qualitat, ofereix millors resultats, cosa que els clients valoren molt positivament.

Pel que fa als vostres emplaçaments, teniu presència a gairebé totes les parròquies i a un dels eixos comercials més importants del país. Preveieu ampliar el vostre radi d’acció?

Si bé tenim presència física en gairebé totes les parròquies, ara també li hem donat molta importància a millorar la nostra presència on-line a través de www.farmaciapasteur.com. La idea és continuar millorant i creixent amb qualitat, seguint el ritme del nostre país, és a dir de manera positiva i constructiva. Dins del pla d’expansió, com no pot ser d’una altra manera, contemplem nous futurs emplaçaments, millores i novetats… Però mantenint-nos fidels a la nostra identitat, amb un equip humà de professionals amb molta experiència, factors que ens diferencien del model de les grans cadenes. Pasteur té un savoir-faire que es veu reforçat amb una important infraestructura comercial i de serveis, així com la confiança que ens trameten els nostres socis, titulars, experts, col·laboradors i les marques que representem.