Paula Uribe: “AD Marketing App ofereix idees noves i solucions digitals per a qualsevol empresa”

Fer que les empreses facin el salt al món digital, d’això es tracta el nou negoci que, fa un any i mig, va muntar la jove emprenedora Paula Uribe. AD Marketing App és la materialització d’un projecte digital que li va permetre reinventar-se i emprendre en un sector en el qual a Andorra encara li queda molt per explorar.

Text i fotos: Noelia Farias
Ets molt joveneta, però has tingut diferents experiències en l’àmbit laboral dins i fora del país i, a més a més, t’has animat als teus 23 anys a emprendre el teu propi negoci? Què et va impulsar a fer aquest pas?

La pandèmia va ser un dels detonants. El 2021 estava a punt de graduar-me de la Universitat i en aquell moment vaig conèixer al Rodrigo, la meva parella, que ja tenia una empresa a Madrid des de feia 8 anys. Com que el sector hoteler va patir una aturada molt important, vaig pensar que una bona manera de reinventar la meva feina, era dedicant-me a una cosa completament diferent, apostant pel sector del màrqueting digital. Per a emprendre aquest negoci, AD Marketing App, vaig preferir anar personalment a buscar les oportunitats amb els clients. Vaig començar per aprendre màrqueting i amb l’empresa NetSpot de la meva parella, que desenvolupa software i aplicacions, vam començar a tenir contacte amb altres emprenedors i empreses del país, un fet que ens ha permès crear, conjuntament, noves aplicacions des d’Andorra per a la resta del món.

En quina aplicació esteu treballant en aquest moment?

Estem a un pas de llançar una aplicació per compartir històries a Instagram i que el retorn sigui en forma de rewards o recompenses. Es tracta de monetitzar les xarxes socials, ja que avui no s’acostuma a fer. Per exemple, si fas ús de Filtroo, l’aplicació et donarà uns coins (moneda nadiua de la xarxa) que després es podran canviar per alguna cosa tangible.

AD Marketing App i NetSpot són dues empreses que treballen de manera conjunta?

El meu objectiu aquí a Andorra és realitzar el desenvolupament web que també serveixi per  desenvolupar diferents aplicacions. A través de AD Marketing App podem desenvolupar tot el vinculat a escala digital, l’assessorament i el màrqueting; però també amb NetSpot, de la qual som socis, desenvolupem els softwares i aplicacions que les empreses o emprenedors necessitin. Som dues empreses que treballem de manera conjunta, des d’Andorra i també altres punts d’Espanya i del món. AD Marketing App ofereix idees noves, aportant assessorament digital per a qualsevol empresa. AD Marketing App és quelcom més que el desenvolupament d’un lloc web, ja que et dona solucions reals a problemes actuals. Només hi ha una oportunitat per poder donar una primera bona impressió.

Com veus el panorama a Andorra? Has tingut la possibilitat de conèixer a altres joves que també s’hi dediquen al vostre sector i crear sinergies amb ells?

Sí, estem en contacte amb E11 Academy, una empresa que ofereix cursos digitals de Forex i Inversió per a tot Europa, i també amb altres negocis del sector digital. Crec que una persona jove que emprèn té dues opcions. Emprendre amb algú que hagi fet altres negocis anteriorment, i que pugui guiar-te en el camí, o emprendre sol, però associar-te amb altres persones que dominin força aquest sector. Un negoci no creix si no t’associes amb altres persones, amb altres empreses, amb altres clients.

Has rebut algun tipus d’ajuda per obrir el negoci o més aviat t’has trobat amb algunes dificultats?

No he rebut cap ajuda per a obrir l’empresa. La veritat és que no sabia que Govern oferia ajuda per als emprenedors. Vaig tenir algunes dificultats per a donar-la d’alta en aquest sector, perquè és nou al país. Vaig estar entre 4 i 5 mesos per poder obrir l’empresa. El que m’agradaria destacar és que Crèdit Andorrà ofereix ajuda econòmica als joves emprenedors que necessiten comptar amb un finançament inicial per a establir-se i això és important.

Quins són els avantatges de les quals podrà gaudir una empresa que contracti els vostres serveis?

La digitalització permet que un establiment s’apropi més i millor als seus clients, ja que aquests tenen la possibilitat de conèixer en profunditat la marca que els interessa. Actualment, la gent usa molt el telèfon per informar-se, sigui per obtenir més referències sobre un restaurant, pel tipus de menjar que ofereixen, així com altres aspectes. La digitalització es pot aplicar en diferents àmbits, tant a nivell de màrqueting o de visibilitat, ja que pots arribar a clients que abans no tenies. A AD Marketing App faig landing marketing pages amb un missatge clar,  inclou vídeos, fotos i frases que identifiquen a la perfecció l’establiment amb el qual treballo. No són webs genèriques, sinó més aviat especifiques, perquè tothom sàpiga el que realment estàs venent.

Hi ha moltes empreses que ofereixen un servei molt semblant al teu. Quins creus que són els avantatges competitius que podeu oferir als clients?

A mi m’agrada molt treballar amb les dades. Hi ha empreses que separen els serveis, d’una banda, les dades i, d’una altra, el desenvolupament web i la fotografia. En el meu cas, el servei reuneix tots aquests elements perquè crec que treballant amb tots alhora, la web queda molt més potenciada. I tot amb l’objectiu de donar més visibilitat a l’establiment, aconseguir clics i nous clients.

Creus que és molt important associar-se i crear contactes a l’hora d’emprendre un negoci?

Sí. Recentment, ens hem associat amb el despatx professional Abast, que està especialitzat en perfils digitals i innovació. Gràcies a aquesta sinergia, podem assessorar empreses pel que fa a serveis digitals i nous residents que acaben d’arribar al país. “Per a nosaltres és essencial poder comptar amb col·laboradors d’alt valor afegit i alineats amb els nostres valors”. Estem molt contents de poder treballar amb ells.

On és la seu de l’empresa a Andorra?

Treballem a les oficines de Prat de la Creu, a Andorra La Vella, però al novembre obrirem unes noves oficines a la capital, per treballar amb l’aplicació Filtroo.

Recomanaries a altres joves que també siguin emprenedors? Què creus que ha de tenir molt clar abans d’iniciar un projecte d’aquestes característiques?

Crec que hauria de tenir una certa experiència prèvia i després emprendre el seu propi negoci. El jove que vulgui emprendre ha de treballar, estudiar almenys una hora al dia, i desenvolupar el negoci que realment li agradi. També, quan emprens, has de tenir molt clar el tipus de client amb el qual treballaràs i no rendir-te. Has de tenir un caràcter fort i estar obert als canvis, perquè moltes vegades pot ser que al client no li agradi la proposta que li presentes i has de trobar la més adient.