Entrega del Premi Nacional a l’Estudi als cincs millors alumnes del batxillerat

Es tracta d’un reconeixement a l’esforç i dedicació als cincs estudiants més destacats de batxillerat i batxillerat professional, dels tres sistemes educatius, després d’haver obtingut el millor expedient acadèmic durant el curs escolar.

Fotos: SFGA JAViladot

Zoe Oliveros Díez, de l’Escola Andorrana de Batxillerat; Eva Andorrà Sierra, del Col·legi Espanyol María Moliner; Daniela Fernandes Mateus, del Lycée Comte de Foix; Flávia Manuela Oliveira Rodrigues, del Centre de Formació Professional; i Mohamed Amine Slimani Rami, del Lycée Comte de Foix, van ser els cincs alumnes guardonats enguany que van rebre el reconeixement, i el corresponent premi, de mans de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

El Premi Nacional a l’Estudi té una dotació de 3.000 euros per a cada estudiant i inclou una subvenció per a les despeses de la matrícula durant els estudis de formació professional superior o de primer cicle universitari, tant a Andorra com a l’estranger. Aquest reconeixement, segons va explicar la ministra, també és compatible amb les ajudes a l’estudi que els estudiants guardonats poden demanar si fos necessari i si ho consideren oportú.

Durant el seu parlament, Vilarrubla va felicitar els estudiants premiats i va destacar la capacitat de resiliència i adaptació que va tenir la promoció, malgrat l’impacte de la crisi de la Covid-19. En finalitzar el seu discurs, la ministra va encoratjar als estudiants perquè continuïn formant-se i siguin els millors professionals quan ingressin al mercat laboral.