Roser Daban: “Oferim una formació internacional d’alt nivell en hoteleria i turisme”

Grup VATEL és el primer grup mundial de formació en direcció hotelera i turística. Suma 55 centres repartits en 33 països, amb 35.000 diplomats i 9.000 estudiants, sent reconegut per la Worldwide Hospitality Awards, amb els Premis a la ‘Millor Innovació Pedagògica’ (2018) i a la ‘Millor Formació en Direcció Hotelera’ (2016). Des de l’any 2016 compta amb l’Hotel & Tourism Business School VATEL Andorra, a l’emblemàtic Edifici Cubik d’Encamp, on es preparen els futurs gestors i directius d’hoteleria i turisme, com ens explica la seva directora, Roser Daban.

Fotos: Vatel Andorra
Quins estudis impartiu a l’Hotel & Tourism Business School VATEL Andorra?

El Bachelor en Hoteleria Internacional, que està dirigit a alumnes que han aprovat amb èxit els estudis de Batxillerat o de cicle formatiu de Grau Superior. La titulació està reconeguda oficialment a França, amb els European Crédits Transfer System, i té un total de 180 crèdits distribuït en tres cursos.

 Com prepareu els futurs gestors i directius d’hoteleria i turisme?

La nostra metodologia està basada en un equilibri entre les pràctiques formatives, en hotels de 3 a 5 estrelles d’Andorra i d’arreu del món, i una formació acadèmica adaptada a les demandes i exigències actuals del sector, amb docents que són alhora professionals de primer nivell en actiu. Són directius altament qualificats que compaginen la seva feina principal, a les empreses més destacades del Principat, amb la docència del nostre alumnat.

En temps de Covid-19, els alumnes han pogut fer la seva formació presencial?

El nostre Campus és dels pocs centres superiors d’Europa que ha pogut mantenir les classes de manera presencial, des de principi del curs, i els nostres estudiants han pogut visitar empreses i fer les seves pràctiques curriculars.

“Volem ser una peça clau per a millorar la qualitat d’Andorra com a destí turístic”

Quins avantatges té per als alumnes andorrans el fet d’estudiar al nostre país?

Gaudir de la multiculturalitat, ja que el 80% dels nostres alumnes són estrangers. A més, amb el Programa Marco Polo, poden estudiar el segon curs en alguna de les 55 escoles VATEL d’arreu del món i, les pràctiques del segon i tercer curs, a qualsevol lloc del món. Al finalitzar es graduen, comproven que han viatjat més quedant-se aquí que no marxant a estudiar fora.

Quan finalitzen els estudis, aconsegueixen treball?

El 97% dels nostres graduats s’han incorporat al mercat laboral, durant els sis primers mesos, després d’haver finalitzat els seus estudis. Comptem amb acords amb les millors cadenes i establiments hotelers del món, perquè els alumnes realitzin les pràctiques fins a un any curricular.

Jornada de portes obertes per al curs 2021-2022 individualitzades i presencials. Es pot demanar cita prèvia a través del correu electrònic info@vatel.ad, per telèfon al (+376) 822 400 o bé al número de Whatsapp (+376) 383 866. Per a més informació es pot entrar a www.vatel.ad