Descobreix tot el que el retinol pot fer per la teva pell

El retinol és l’únic actiu antiedat que ha demostrat la seva eficàcia durant més de 40 anys. Avui en dia no li guanya ningú. Perquè el retinol és capaç d’aconseguir moltes coses i totes bones. Redueix i allisa les arrugues, suavitza la textura de la pell i millorar notablement la seva fermesa, atenua les taques, controla l’excés de sèu, redueix la mida dels porus, elimina les imperfeccions, i recupera la joventut del contorn i del gruix de l’epidermis. I no menys important, és capaç de reparar el dany solar a la pell. El problema és que el seu ús comporta cert sacrifici per part teva. Et posem en antecedents.

Els fets irrefutables

L’àcid retinoic, la forma més pura de vitamina A, s’usa des dels anys 70 per lluitar contra l’acne. Des del principi va demostrar el seu potencial com a ingredient antiedat: era capaç d’activar la regeneració cel·lular en les capes superficials de la pell i, al mateix temps, estimular la producció de col·lagen i elastina al seu interior. Però té un problema: és altament irritant. Així que se segueix fent servir, però només sota estricta prescripció mèdica. El retinol és una forma diferent de vitamina A. És un precursor de l’àcid retinoic. No és la molècula activa, sinó un agent tòpic que es transforma en aquesta molècula quan s’introdueix en les cèl·lules de la nostra pell. I en aquest moment és quan s’activa el procés de regeneració.

Tractament clinique amb retinol
Fresh Pressed Clinical Vitamina C Pura al 10% i Vitamina A (Retinol) de Clinique (82 € el pack de quatre)
L’estratègia

L’únic problema és que, mentre treballa, també produeix sequedat, descamació i certa sensibilització. Per això quan t’ho apliques notes que la pell pica, cou i s’irrita. És una reacció normal, perquè el retinol necessita un període d’adaptació. L’ideal és començar per usar-lo en percentatges baixos només dos dies a la setmana i sempre a la nit. I anar afegint més dies a poc a poc, fins que la pell s’acostumi i ho accepti millor. Per això necessites un extra de nutrició quan converteixes a aquest actiu en l’estrella de la teva rutina.

R-Retinoate Intense de Medik8 (250 €)