Os Amigos do Zé, herència portuguesa a través de la música

L’agrupació musical Os Amigos do Zé continua conquerint els escenaris de Portugal, França i Andorra, amb creacions pròpies que enalteixen l’orgull i sentiments lusitans. La seva darrera presentació, al sopar d’empresa de Nova Constructora, va ser tot un èxit.

Foto: Os Amigos do Zé

Andorra és un país que tradicionalment ha obert les portes a milers d’immigrants, que han trobat a la nostra terra quelcom més que un lloc on viure. Per la seva hospitalitat i el do de gent dels seus ciutadans, Andorra ha vist néixer diverses agrupacions folklòriques, culturals i musicals, de diferents nacions, com ara Os Amigos do Zé, un grup amb un segell molt característic que evoca l’essència de l’Alto Minho i tot el nord de Portugal.

Os Amigos do Zé està conformat per vuit músics: Zé Pedro, que canta i toca el calaix; Zé Manuel i Zé João, als acordions diatònics; Zé Joaquín, a l’ukelele; Zé Amurim, lletrista i percussió; Zé Valentín, també a la percussió; Zé Ricardo, a la bateria, i Zé Vieira, que toca el baix i la guitarra. Tots ells, a excepció de Zé Pedro, vocalista principal, fan de coristes d’aquest acolorit grup, que ha estat capaç de portar la seva música a diferents escenaris internacionals, com ara Portugal o les ciutats franceses de Bordeus, Albi i Tolosa. Al nostre país, han tocat en activitats organitzades pel Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ i esdeveniments privats.

Actualment, Os Amigos do Zé compten amb dos àlbums amb composicions pròpies, dels quals han venut més de 3.000 còpies a Andorra. Una de les seves cançons més reconegudes és ‘Ponte de Lima’, amb la qual va aconseguir bona acceptació entre els residents portuguesos als Pirineus. Per a l’estiu del 2020, la banda té la previsió de presentar una tercera producció musical per a mantenir viva l’herència lusitana.